Τρίτη, 22/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος ΣΥΝΕΔΡΙΟ - «Το Αρχαιολογικό Έργο στη Βορειοδυτική Ελλάδα & τα Νησιά του Ιονίου»
ΣΥΝΕΔΡΙΟ - «Το Αρχαιολογικό Έργο στη Βορειοδυτική Ελλάδα & τα Νησιά του Ιονίου» Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 09:06

arxaiologiko ergo21 11 17

Το «2ο Αρχαιολογικό Έργο στη Βορειοδυτική Ελλάδα & τα Νησιά του Ιονίου», οργανώνουν η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι Εφορείες Αρχαιοτήτων και οι Υπηρεσίες Νεωτέρων Μνημείων ΒΔ Ελλάδας & Νησιών του Ιονίου.

Το 2ο Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από 23 έως 26 Νοεμβρίου. Η έναρξη θα γίνει την Πέμπτη και ώρα 17:00. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια δύο εκθέσεων: «Φινλανδοί αρχιτέκτονες. Με το βλέμμα στην Ελλάδα» με σκίτσα και φωτογραφίες, σε συνεργασία με το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών, και «Τέχνη που μίσεψες» με δημιουργίες της εικαστικού Έφης Σταύρου.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν 80 προφορικές και επιτοίχιες ανακοινώσεις από 120 περίπου αρχαιολόγους, ιστορικούς, συντηρητές, αρχαιομέτρες, παλαιοντολόγους, νομισματολόγους, φιλολόγους, αρχιτέκτονες- μηχανικούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Θα παρουσιαστεί κυρίως το έργο περιφερειακών υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού στην παραπάνω περιοχή κατά την τελευταία τριετία και οι συνεργασίες, που αναπτύχθηκαν με πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα της ημεδαπής και αλλοδαπής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες: 26510 07410 (Κοσμητεία Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) 26510 01062 (Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων).

 

papastratos300x250