Τρίτη, 22/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Παραμένει σοβαρό, το πρόβλημα των αδέσποτων, στην Πανεπιστημιούπολη
Παραμένει σοβαρό, το πρόβλημα των αδέσποτων, στην Πανεπιστημιούπολη Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 12:03

adespota18 11 17

Μέχρι στιγμής, ο Δήμος έχει διαχειριστεί πάνω από 150 σκυλιά

Ως ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές εντός του Πανεπιστημίου, αναδεικνύεται αυτό των αδέσποτων.

Το θέμα, που απασχολεί εδώ και καιρό την πόλη μας και την πανεπιστημιακή κοινότητα και δεν φαίνεται να βρίσκει οριστική λύση, αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, από εκπροσώπους του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών.

Ο Δήμος έχει διαχειριστεί πάνω από 150 σκυλιά στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης. Τα περισσότερα απ' αυτά, τα οποία επανένταξε σε άλλες περιοχές σταδιακά επέστρεψαν στους χώρους του Πανεπιστημίου, γεγονός που οι αρμόδιοι αποδίδουν στην ευκολία με την οποία μπορούν να βρουν τροφή.

«Υπάρχει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και την Περιφέρεια Ηπείρου αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι εμείς σα Δήμος τοποθετήσαμε τις ταΐστρες περιμετρικά του Πανεπιστημίου και κάποιοι τις μετέφεραν σε δύο τρεις συγκεκριμένους χώρους συνάθροισης πολιτών και φοιτητών μέσα στην πανεπιστημιούπολη με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αγέλες. Εκεί χρειάζεται μεγαλύτερη παρέμβαση από το ίδιο το Πανεπιστήμιο», τόνισε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι η απομάκρυνση των αδέσποτων από το χώρο του Πανεπιστημίου δεν είναι από μόνο του ένα μέτρο που θα λύσει το πρόβλημα γιατί «τα σκυλιά μπορεί να απομακρυνθούν από το χώρο αυτό αλλά κανείς δεν τα εμποδίζει να επιστρέψουν καθώς εκεί έχουν μάθει ότι θα βρουν φαγητό».

Ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Κατηρτσίδης ενημέρωσε πως το διήμερο 9-10 Δεκεμβρίου θα γίνει εμβολιασμός σε όλα τα αδέσποτα στο χώρο του πανεπιστήμιου ενώ ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Μπάμπης Μπρέχας στάθηκε στην ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου άμεσα «αλλιώς όσα μέτρα κι αν παρθούν το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί».

 

papastratos300x250