Τετάρτη, 23/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - Διοργανώνουν πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - Διοργανώνουν πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 13:55

diorganonoun poreia16 11 17

44 χρόνια συμπληρώθηκαν, από τότε που οι «ελεύθεροι αγωνιζόμενοι φοιτητές» του Πολυτεχνείου, ήταν οι πρωταγωνιστές της κορυφαίας αντιδικτατορικής εκδήλωσης που προανήγγειλε το τέλος της Χούντας των Συνταγματαρχών.

44 χρόνια μετά, και το μήνυμα των φοιτητών είναι το ίδιο επίκαιρο σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους, τους φοιτητές, την φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους τους συνταξιούχους να τιμήσουν την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει πορεία αύριο Παρασκευή, στις 5:30 στη Δόμπολη.

Το πρωί της ίδιας μέρας, στη 12:00μμ θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Πολυτεχνείου.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων με τους Φοιτητικούς Συλλόγους της πόλης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης. Στη σύσκεψη προσήλθαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Χημικού, του Φυσικού, του Βιολογικών Εφαρμογών και του Τμήματος Νηπιαγωγών.

«Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου και τα αιματοβαμμένα συνθήματα στην πύλη του, δίνουν ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στο φασισμό που πρέπει να απαντηθεί σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά» σημειώνει και προσθέτει: «Οργανώνουμε μαζί με τα συνδικάτα και τους φοιτητές το δικό μας αγώνα. Με πίστη στο δίκιο μας, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, μπορούμε να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις. Τα οράματα και τα ιδανικά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι ο δρόμος για να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε τους αγώνες μας που θα βάλουν στη ζωή αυτά τα οράματα και τα ιδανικά. Έτσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους», όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση.

Δεν κάνει μνημόσυνα, ο Σύλλογος ΟΤΑ

Ενόψει της επετείου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων αναφέρει: «Δεν κάνουμε μνημόσυνα, παρακαταθήκη και αυτού του αγώνα είναι η ένταση της πάλης του λαού μας, για ψωμί, παιδεία, ελευθερία στης σημερινές συνθήκες. Για  αποδέσμευση από τα δεσμά όλων αυτών που διαχειρίζονται τη μοίρα μας ,ώστε να γίνει ο λαός  μας αφέντης στο τόπο του».

Εκδήλωση στη «ΣΦΗΝΑ»

Τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου, η Πορεία διοργανώνει στη «ΣΦΗΝΑ» σήμερα Πέμπτη στις 8 το βράδυ, εκδήλωση αφιερωμένη στην εξέγερση.

«Το Πολυτεχνείο αποτελεί πυξίδα για τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που έδωσε η νεολαία και ο λαός μας σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, καθώς τα συνθήματα του για ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ παραμένουν εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες επίκαιρα», όπως σημειώνει.

Κλειστά τα τμήματα του Πνευματικού

Τα εκπαιδευτικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών (Δημοτικό Ωδείο, Εικαστικό Εργαστήρι, Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, Τμήμα Παραδοσιακών Χορών) δεν θα λειτουργήσουν στις 17 Νοεμβρίου, λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου, όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου.

Στην Άρτα

Πορεία για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου, διοργανώνει την Παρασκευή στις 7.30 μ.μ., με αφετηρία την πλατεία Κιλκίς και το Εργατικό Κέντρο Άρτας.

Όπως τονίζει « Τίποτα θετικό δεν προμηνύει η πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Κέρδισε κάτι ο ελληνικός λαός από τη συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, τη Συρία; Οι κόντρες μεταξύ των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων κάθε χώρας για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στα πετρέλαια, το φυσικό αέριο και τους ενεργειακούς δρόμους της περιοχής μπορούν να οδηγήσουν σε γενίκευση του ιμπεριαλιστικούπολέμου.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ µπλέκει το λαό στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια στην περιοχή καλλιεργώντας την αφέλεια ότι το ΝΑΤΟ µας ‘προστατεύει’.

Το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι καπιταλιστές μετράνε µόνο τα κέρδη τους, τους τζίρους και τα συμφέροντα τους. Στέλνουν τους λαούς να χύσουν το αίμα τους για ξένα προς τις ανάγκες τους συμφέροντα. Δε θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια των εκμεταλλευτών!

Παλεύουμε µε τη δική µας σημαία, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Οι λαοί µε τον αγώνα τους και την αλληλεγγύη τους μπορούν να ανοίξουν έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο, σε ρήξη µε την εξουσία του κεφαλαίου, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

ΒΙΚΥ ΚΩΣΤΑ

 

papastratos300x250