Παρασκευή, 23/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Έργα αναβάθμισης και βελτίωσης υποδομών
Έργα αναβάθμισης και βελτίωσης υποδομών Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 10:18

ioannina14 11 17

Αναβάθμιση του φωτισμού, παρεμβάσεις στα καλντερίμια και ανακατασκευή των δημοτικών WC

Μία από τις πολλές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, αποτελεί και η ανάδειξη του νησιού, του «στολιδιού» της λίμνης, με στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων, αλλά και τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών, για τους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο αυτό, στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ενέκρινε έργα αναβάθμισης και βελτίωσης υποδομών της Δημοτικής Ενότητας Νήσου Ιωαννίνων, συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Τα έργα αυτά, αφορούν την αναβάθμιση του φωτισμού στον περιμετρικό δρόμο του νησιού, παρεμβάσεις στα καλντερίμια καθώς και την ανακατασκευή των δημοτικών WC.

Πιο συγκεκριμένα οι οικοδομικές εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν είναι:

α) καθαίρεση λιθόκτιστου τοίχου (δίπλα στα δημοτικά WC), ανακατασκευή του και τοποθέτηση ξύλινου κιγκλιδώματος προστασίας

β) ανακατασκευή τμήματος γρυπίδας της στέγης δημοτικών WC και συμπλήρωση επικάλυψης της στέγης

γ) επισκευή υπαρχουσών πλακοστρώσεων οδών

δ) επίστρωση στηθαίων

Η αναβάθμιση του φωτισμού αφορά στην περιπατητική διαδρομή περιμετρικά του νησίου των Ιωαννίνων μήκους περίπου 1.700μ.

Θα τοποθετηθούν συνολικά πενήντα ένα φωτιστικά σώματα κορυφής φωτεινών πηγών τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED) ισχύος μέχρι 22W σε ιστό ύψους 4μ. από την πλευρά της φύτευσης της διαδρομής και θα χρησιμοποιηθεί το υπάρχον δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί η αποξήλωση και απομάκρυνση από τον τόπο του έργου των υπαρχόντων ιστών με τα φωτιστικά σώματα που φέρουν.

 

papastratos300x250