Πέμπτη, 24/05/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Β. ΑΡΓΥΡΗΣ - «Αν δεν υπάρξει ελληνικός αμπελώνας δε θα υπάρξει και ελληνικό κρασί»
Β. ΑΡΓΥΡΗΣ - «Αν δεν υπάρξει ελληνικός αμπελώνας δε θα υπάρξει και ελληνικό κρασί» Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 09:23

argiris14 11 17

Ανοιχτά ήταν την περασμένη Κυριακή και τα οινοποιεία σε Ζίτσα και Μέτσοβο, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού.

Οι εταιρείες ΖΟΙΝΟΣ, Γκλίναβος και Κατώγι, άνοιξαν τις εγκαταστάσεις παραγωγής τους έτσι ώστε οι φίλοι του κρασιού να γνωρίσουν τους χώρους που παράγονται οι αγαπημένοι τους οίνοι.

«Η συμμετοχή του κόσμου είναι μαζική τα τελευταία χρόνια σε αυτές τις εκδηλώσεις», δηλώνει ο πρόεδρος της ΖΟΙΝΟΣ Α.Ε. Βαγγέλης Αργύρης.

«Ο οινοτουρισμός δένει το ελληνικό κρασί και με άλλες εκδηλώσεις, στις οποίες πλέον συμμετέχουν και οι νέοι μαζικά. Τα οινοποιεία ΖΟΙΝΟΣ και Γκλίναβος στη Ζίτσα και το Κατώγι στο Μέτσοβο έχουν σημαντικές δυνατότητες καθώς οι φίλοι του κρασιού πολλαπλασιάζονται».

Στη συνέχεια ο κ. Αργύρης αναφέρθηκε στην αμπελουργία τονίζοντας ότι ο Έλληνας αμπελουργός κάνει μια δύσκολη δουλειά, ενώ χρειάζεται πλέον, «να ξεφύγουμε από τον παραδοσιακό τρόπο και να εντάξουμε επιχειρηματικά τον ελληνικό αμπελώνα. «Αν δεν υπάρξει ελληνικός αμπελώνας δε θα υπάρξει και ελληνικό κρασί» τόνισε ο επικεφαλής της ΖΟΙΝΟΣ και συμπλήρωσε: «Πρέπει να ρίξουμε το βάρος στις δικές μας ποικιλίες. Εμείς εδώ στην περιοχή έχουμε ποικιλίες μοναδικές για τον ελληνικό χώρο. Το μεγάλο στοίχημα είναι η ενίσχυση του Έλληνα αμπελουργού για να παράγουν οι οινοποιοί κρασιά από ελληνικές ποικιλίες».

Τέλος ο κ. Αργύρης ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η φετινή χρονιά είναι μία καλή οινοποιητική χρονιά με καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά όμως με μειωμένες ποσότητες.

Βλάσης Ντόκας

 

papastratos300x250