Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Ψηφίζουν για τον αρχηγό της κεντροαριστεράς
Ψηφίζουν για τον αρχηγό της κεντροαριστεράς Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 12:48

arxigos kentroar11 11 17

Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή σε 14 εκλογικά τμήματα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Στις 8 το πρωί της Κυριακής, θα ανοίξουν οι κάλπες στα 14 εκλογικά τμήματα σε όλο το νομό Ιωαννίνων, για τις εκλογές που θα αναδείξουν τον αρχηγό του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Οι προσδοκίες είναι πολλές αλλά όλοι εμφανίζονται συγκρατημένοι καθώς το εγχείρημα είναι μεγάλο και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τον αριθμό των ψηφοφόρων που θα πάνε στις κάλπες σε όλη τη χώρα.

Ο υπεύθυνος της ΝΟΕ δικηγόρος Εμμανουήλ Καπελλίδης, αναφέρθηκε στην  γενική δοκιμή ενώ ξεκαθάρισε ότι όλα είναι έτοιμα για την εκλογή  επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα. Υποψήφιοι για την αρχηγία είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Κων/νος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμήνης, Γιάννης Μανιάτης,  Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγούσης, Δημήτρης Τζιώτης.

Δικαίωμα συμμετοχής/ψήφου στις εκλογές έχουν όσοι είναι γραμμένοι στους  εθνικούς εκλογικούς καταλόγους.  Οι συμμετέχοντες/εκλογείς, μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο από τα δεκατέσσερα (14) εκλογικά  τμήματα επιθυμούν και χρειάζεται να φέρουν μαζί τους  το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, ή διαβατήριο και να καταβάλουν εισφορά ύψους τουλάχιστον τριών ευρώ, να υποβάλλουν αίτηση  και να εγγράφονται σε κατάλογο ψηφισάντων. 

Για την ανάδειξη του επικεφαλής απαιτείται η συγκέντρωση του 50% +1 των εγκύρων ψηφοδελτίων και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχουμε επαναληπτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή 19 του μήνα τις ίδιες ώρες και στα ίδια εκλογικά τμήματα. Δικαίωμα συμμετοχής στις επαναληπτικές εκλογές έχουν μόνο όσοι ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή.

Ο κ. Καπελλίδης υποστήριξε ότι έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα όπου ηλεκτρονικά μπορεί κάποιος να κάνει την προεγγραφή ώστε να κερδίσει χρόνο και να περιμένει όσο το δυνατόν λιγότερο στο εκλογικό τμήμα.

Τέλος, αναφέρθηκε στην διαδικασία και στην προετοιμασία υπογραμμίζοντας ότι όλα είναι έτοιμα ευχόμενος σε όλους τους υποψήφιους «καλή επιτυχία».

Τα εκλογικά Τμήματα και οι υποψήφιοι

Με απόφαση της ΝΟΕ Ιωαννίνων, στο νομό Ιωαννίνων έχουν ορισθεί τα παρακάτω εκλογικά τμήματα: 1). Στην πόλη των Ιωαννίνων: α) ένα εκλογικό τμήμα με δύο κάλπες στην αίθουσα εκθέσεων του πολιτιστικού πολυχώρου Δ. Χατζή- παλαιά σφαγεία, οδός Μιαούλη, β) ένα εκλογικό τμήμα με δύο κάλπες στην οδό 8ης Μεραρχίας 3-5- Ριζάρειος Πολιτεία, ισόγειο γραφείων ΔΕΥΑΙ, 2) Δ.Κ Κατσικά – παλαιό Δημαρχείο, 3) Δ.Κ Πεδινής , παλαιό Δημαρχείο, 4) Δ.Κ Περάματος, παλαιό Δημαρχείο, 5) Κόνιτσα , Δημαρχείο, 6) Ασπράγγελλοι Ζαγορίου, Δημαρχείο, 7) Καλπάκι , παλαιό Δημαρχείο , 8) Ελεούσα, παλαιό Δημαρχείο, 9) Μέτσοβο, Πνευματικό Κέντρο δήμου Μετσόβου, 10) Πράμαντα, δημαρχείο, 11) Καλέντζι, παλαιό Δημαρχείο, 12) Κρυφοβό, Πνευματικό Κέντρο δήμου Δωδώνης.

Υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής του φορέα, είναι με αλφαβητική σειρά οι :

1. Νίκος Ανδρουλάκης, 2. Κων/νος Γάτσιος, 3. Φώφη Γεννηματά, 4. Σταύρος Θεοδωράκης, 5. Γιώργος Καμήνης, 6. Γιάννης Μανιάτης, 7. Απόστολος Πόντας, 8. Γιάννης Ραγούσης, 9. Δημήτρης Τζιώτης.

Στο ψηφοδέλτιο τίθεται ένας σταυρός προτίμησης δίπλα στο όνομα του υποψηφίου της επιλογής του ψηφοφόρου.

 

papastratos300x250