Τετάρτη, 21/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα ΙΝΕ ΓΣΕΕ - Νομική υποστήριξη και πληροφόρηση των εργαζομένων του Νομού
ΙΝΕ ΓΣΕΕ - Νομική υποστήριξη και πληροφόρηση των εργαζομένων του Νομού Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 10:41

ergazomenoi nomou11 11 17

Στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» στο Ροδοτόπι, παρευρέθηκαν την Πέμπτη, μετά από την πρωτοβουλία που ανέλαβε το Διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου των Εργαζομένων στις Συνεταιριστικές οργανώσεις Ν. Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων στην Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ», εξειδικευμένοι νομικοί συνεργάτες και στελέχη του περιφερειακού Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε..

Τα στελέχη, ενημερώθηκαν δια ζώσης τους εργαζόμενους για τις τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα καθώς επίσης και για τις νέες διατάξεις που διέπουν την εργατική νομοθεσία, στην προσπάθεια να καλύψουν τις ολοένα και αυξημένες ανάγκες πληροφόρησης των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, νομικοί συνεργάτες του ΙΝ.Ε-Γ.Σ.Ε.Ε υποδέχτηκαν, κατέγραψαν, επεξεργαστήκαν και παρείχαν ή θα παράσχουν τις αμέσως επόμενες ήμερες προσωπικές απαντήσεις σε 150 ερωτήματα και προβληματισμούς εργαζομένων, που προσήλθαν στην εκδήλωση, σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα των ασφαλισμένων των συνεταιριστικών οργανώσεων. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους νομικούς του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ αφορούσαν κυρίως θέματα που σχετιζόταν με την θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και ειδικότερα δόθηκε έμφαση σε θέματα σχετικά τις μεταβατικές εξελίξεις από την κατάργηση του ταμείου συνεταιριστικών υπαλλήλων και την ένταξη τους στο υπερταμείο του Ε.Φ.Κ.Α, καθώς και σε εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ. )

Κοινή απόφαση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και των Σωματείων των Συνεταιριστικών οργανώσεων, είναι οι εκδηλώσεις διαπροσωπικής επαφής και εξατομικευμένης νομικής πληροφόρησης των εργαζομένων να συνεχιστούν και στο μέλλον αποκτώντας διαρκή και σταθερό χαρακτήρα, στην προσπάθεια για στοχευόμενη ενημέρωση των πολιτών που έχουν ανάγκη υποστήριξης σε ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα.

Βούληση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, είναι η προσπάθεια συστηματικής υποστήριξης των εργαζομένων να επεκταθεί και στη συνεργασία και με άλλα σωματεία του Ν. Ιωαννίνων, καλύπτοντας τις ανάγκες νομικής υποστήριξης και πληροφόρηση του συνόλου των εργαζομένων του νομού Ιωαννίνων.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να θέσουν ερωτήματα ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας μπορούν να απευθύνονται στο ΙΝ.Ε Γ.Σ.Ε.Ε Ηπείρου στο τηλ: 2682026969 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. (Αρμόδιο πρόσωπο Πολυμέρης Πούλιος).

 

papastratos300x250