Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός Η καρδιά της λογοθεραπείας «χτυπά» στα Γιάννενα
Η καρδιά της λογοθεραπείας «χτυπά» στα Γιάννενα Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 09:03

logotherapeia11 11 17

Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε το Πανελλήνιο Συνέδριο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ξεκίνησε στα Γιάννενα το πρώτο Συνέδριο Λογοθεραπείας που γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο.

Επί τάπητος τείθονται οι παγκόσμιες εξελίξεις ενώ θα παρουσιαστούν δεκάδες εργασίες από επιστήμονες που συμμετέχουν στις εργασίες.

Ο πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Γρηγόριος Νάσιος Νευρολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Ηπείρου μιλώντας στο Itv αναφέρθηκε στο συνέδριο που είναι αντάξιο της θέσης που κερδίζει η Επιστήμη της Λογοθεραπείας διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα, ειδικά την τελευταία δεκαετία.

Όπως είπε μεταξύ άλλων, σκοπός είναι να έρθουν κοντά για τρεις μέρες όλοι οι Λογοθεραπευτές και Επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων των ανθρωπιστικών-ιατρικών επιστημών, στην οικογένεια των οποίων κατευθύνεται η Λογοθεραπεία τον 21ο αιώνα.

Δυο είναι οι άξονες που καθορίζουν τις προσπάθειές. Αφενός το ευρύτατο πεδίο της σύγχρονης Λογοθεραπείας που απλώνεται στη διάγνωση, παρακολούθηση και αποκατάσταση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας και σίτισης – κατάποσης, σε όλο το φάσμα των ηλικιών, από νεογνά ως υπερήλικες και εμπλέκει εκτός των Λογοθεραπευτών, Ιατρούς πολλών ειδικοτήτων, Κλινικούς Νευροψυχολόγους, Ψυχολόγους, Νευρογλωσσολόγους, Εργοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Νοσηλευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Εκπαιδευτικούς και άλλους, διαμορφώνοντας ένα μοναδικό πλαίσιο διεπιστημονικότητας και αφετέρου οι θεαματικές εξελίξεις στις βασικές και κλινικές νευροεπιστήμες και στην τεχνολογία, μέσω των οποίων αναδιαμορφώνεται το σύνολο των γνώσεών, ειδικά για τον εγκέφαλο και δημιουργούνται νέα, ευρέως διαθέσιμα, εργαλεία διάγνωσης και θεραπείας.

Μέσα από το πρώτο συνέδριο θα δοθεί βήμα στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ομιλητών που θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν και να ανταλλάξουν γνώση και εμπειρία πάνω στους δυο άξονες.

Ο κ. Νίκος Σπαντιδέας Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου αναφέρθηκε στη συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. «Μέσω του συνεδρίου, επιδιώξαμε να φέρουμε κοντά επιστήμονες της λογοθεραπείας και συναφών ειδικοτήτων ώστε να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε, να εκπαιδεύσουμε και να εκπαιδευτούμε. Σκοπεύουμε, να αναδείξουμε την πληθώρα των ερευνών που πραγματοποιούνται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας που ως τώρα παραμένουν απλά στα ράφια κάποιας βιβλιοθήκης. Άλλωστε, η αιγίδα των τμημάτων Λογοθεραπείας, Ιωαννίνων και Πατρών αποτελεί εγγύηση» είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι οι έλληνες επιστήμονες είναι σε υψηλό επιστημονικό επίπεδο.

 

papastratos300x250