Τρίτη, 20/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος «Πόλεμος», με φόντο τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου
«Πόλεμος», με φόντο τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 09:03

perifereiako10 11 17

Το «γάντι» που πέταξε η «Συμμαχία Ηπειρωτών», σήκωσε ο Πρόεδρος του Σώματος Σταύρος Παργανάς – Απάντηση στην… απάντηση από την παράταξη

Το «γάντι» που πέταξε η περιφερειακή παράταξη «Συμμαχία Ηπειρωτών», για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, με φόντο τη μη συζήτηση για τη Νιάρχου, σήκωσε ο Πρόεδρος του Σώματος Σταύρος Παργανάς.
Με ανακοίνωση – απάντηση, αφού κάνει λόγο για διαστρέβλωση της αλήθειας και επιλεκτική τήρηση της νομιμότητας, σημειώνει ότι «Για την οδό Νιάρχου, είχε συμφωνηθεί με τις άλλες παρατάξεις ότι αυτή θα συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίαση ταυτόχρονα με το θέμα των απαλλοτριώσεων».
Για το αίτημά της να συζητηθεί στο Σώμα το πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, σημειώνει, ότι η παράταξη του κ. Ζάψα «Φάσκει και αυτοαναιρείται αιτούμενη αφενός μεν την πιστή τήρηση του κανονισμού, αφετέρου δε την συζήτηση στο Π.Σ περί του γενομένου αναπτυξιακού συνεδρίου, χωρίς την συγκέντρωση, του απαιτούμενου αριθμο υπογραφών του 1/3 των μελών του Π.Σ. ή την υποβολή αυτού κατά τα προβλεπόμενα στον κανονισμό».
Τέλος ο κ. Παργανάς, τονίζει ότι δεν διακατέχεται «από πνεύμα αλαζονείας και τυπολατρίας, όπως μου καταλογίζει η «Συμμαχία Ηπειρωτών» και αυτό αποδεικνύεται από την κατ’ επανάληψη συζήτηση θεμάτων που έχουν τεθεί ακόμη και από μία παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Η… απάντηση στην απάντηση
Χθες, ήρθε και η… απάντηση στην απάντηση, από την παράταξη «Συμμαχία Ηπειρωτών», η οποία επισημαίνει ότι ο νόμος: Άρθρο 167.1 του Ν3852/2010 αναφέρει ότι «Το περιφερειακό συμβούλιο συνεδριάζει υποχρεωτικά, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του, σε τακτική συνεδρίαση τουλάχιστον μια φορά το μήνα…».
Και προσθέτει: «Ακόμα, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ κατέθεσε επερώτηση για να ελέγξει την περιφερειακή Αρχή στο θέμα της οδού Νιάρχου. Έλεγχος μετά την παρέλευση 5μήνου δεν νοείται. Η ενσωμάτωση της επερώτησης μας σε αίτημα άλλης παράταξης για συζήτηση του θέματος της οδού Νιάρχου είναι ζήτημα του προεδρείου αρκεί να μην ακυρώνει την επερώτηση, όπως συνέβη στην περίπτωση.
Η παράταξη μας δεν έχει ανάγκη επιλεκτικής μεταχείρισης, από το προεδρείο και το έχουμε αποδείξει με τη στάση μας στο περιφερειακό συμβούλιο. Οι περιφερειακοί μας σύμβουλοι πρωτοστατούν με τη δράση τους στην ανάδειξη των σημαντικών θεμάτων, που η περιφερειακή αρχή δεν θέλει να δημοσιοποιήσει για δικούς της λόγους, όπως το φυσικό αέριο, το τραίνο , τα καύσιμα στον Αμβρακικό κ.α.
Η συζήτηση που δεν έγινε για το περιφερειακό συνέδριο, πριν και μετά την πραγματοποίηση του, είναι δημοκρατικό έλλειμμα της περιφερειακής αρχής και θα έπρεπε να απασχολήσει περισσότερο το προεδρείο».

 

papastratos300x250