Τρίτη, 20/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Δολοφονία Ερικκέτης Δούβλη - Σε κλίμα έντασης, ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία
Δολοφονία Ερικκέτης Δούβλη - Σε κλίμα έντασης, ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 14:53

eriketi douvli9 11 17

Πεντέμισι χρόνια μετά, η άγρια δολοφονία της Ερικκέτης, γνωστής ως Καίτη Δούβλη, μέσα στο διαμέρισμά της, στην Πλατεία Πάργης, εξακολουθεί να συγκλονίζει.

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα που σημάδεψε την πόλη και βούτηξε στο πένθος την οικογένειά της.

Οι μαύρες μνήμες, επανήλθαν χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ιωαννίνων, όπου ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, με την κατάθεση του γιου της Δημήτρη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται πέντε άτομα, που πρωτοδίκως στο Κακουργοδικείο Πρέβεζας καταδικάστηκαν σε δις ισόβια, ενώ η μία από τις δύο γυναίκες καταδικάστηκε επιπλέον σε κάθειρξη 13 ετών για τη συμμετοχή της στην δολοφονία και την ληστεία που συντελέστηκε.

Η ακροαματική διαδικασία, έγινε σε κλίμα έντασης, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Το «παρών» έδωσαν συγγενείς του θύματος με πρωταγωνιστές φυσικά τα δύο της παιδιά, ενώ παραστάθηκαν και μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων, που δεν κατέθεσαν όμως αφού η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί και ορίστηκε να συνεχιστεί στις 28 Νοεμβρίου.

Η συγκλονιστική κατάθεση

Κατά τη χθεσινή ημέρα ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα, του Δημήτρη Δούβλη που περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την εικόνα που ο ίδιος αντίκρισε όταν κατά την αναζήτηση της μητέρας του, την εντόπισε στο διπλανό διαμέρισμα από αυτό που ζούσε με τον άντρα της, δεμένη και φιμωμένη, μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και απαντώντας σε ερωτήσεις του εισαγγελέα έδρας ο κ. Δούβλης χρησιμοποίησε προς το δικαστήριο αλλά και προς τους συνηγόρους υπεράσπισης φωτογραφικό υλικό που περιέχεται στη δικογραφία από τη σκηνή του εγκλήματος.

Η ένταση «χτύπησε κόκκινο» λίγο μετά τις 10.20 έπειτα από μία έντονη λογομαχία του μάρτυρα με έναν εκ των συνηγόρων υπεράσπισης και το δικαστήριο να αναγκάζεται να διακόψει προσωρινά.

Στην κατάθεσή του ο κ. Δούβλης ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως το ζευγάρι των Γεωργιανών, που είχε νοικιάσει και έμενε σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας της οικογένειας ήταν αυτό που διαμόρφωσε τις συνθήκες για την τέλεση του αποτρόπαιου εγκλήματος, με φυσικούς αυτουργούς ένα «συνεργείο δολοφόνων» όπως είπε, με συμπατριώτες τους Γεωργιανούς που έφτασαν στα Γιάννενα έχοντας στόχο τη ληστεία.

Έτσι έκρινε πως ο στόχος τους ήταν τα δύο χρηματοκιβώτια που γνώριζαν ότι υπήρχαν στην οικία της μητέρας του, δε γνώριζαν όμως ότι τα κλειδιά από το ένα τα είχαν τα παιδιά της, ενώ δεν κατάφεραν να αποσπάσουν και τους κωδικούς για να ανοίξουν το δεύτερο.

Λόγω του μεγάλου βάρους τους επίσης δεν κατάφεραν να τα μεταφέρουν, με τους συγγενείς και τους αστυνομικούς που έφτασαν επιτόπου να τα εντοπίζουν εντός του δωματίου όπου βρισκόταν.

Ο κ. Δούβλης τόνισε πως η μητέρα του βοηθούσε την οικογένεια των Γεωργιανών, που είχαν και ένα παιδάκι επτά ετών τότε, δίνοντάς τους πολλές φορές και χρήματα για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Υποστήριξε ότι ο ίδιος και ο αδελφός του επιχείρησαν αρκετές φορές να την αποτρέψουν από την ευκολία με την οποία επεδείκνυε την εμπιστοσύνη της στα πρόσωπα αυτά, χωρίς όμως να το καταφέρουν.

Από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης τέθηκαν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον μάρτυρα προς την κατεύθυνση είτε του να αποδειχθεί ότι το ζευγάρι δεν ήταν καν οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας, ενώ διατυπώθηκαν και ισχυρισμοί πως δεν επρόκειτο καν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά για απόπειρα ληστείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση εκτός από τους πέντε κατηγορούμενους που βρίσκονται στο εδώλιο υπάρχουν και δύο ακόμη κατηγορούμενοι, επίσης Γεωργιανοί που διαφεύγουν της σύλληψης, ενώ σε βάρος του ενός εκ των δύο έχει εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για άλλη υπόθεση ανθρωποκτονίας στη Γεωργία.

 

papastratos300x250