Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Με λιγότερα μαθήματα οι απολυτήριες εξετάσεις στην Γ΄ Λυκείου
Με λιγότερα μαθήματα οι απολυτήριες εξετάσεις στην Γ΄ Λυκείου Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 14:07

paidia mathim8 11 17

Πρόταση για τέσσερα μαθήματα, για το απολυτήριο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Πρόταση να εξεταστούν μόνο σε τέσσερα μαθήματα οι μαθητές της Γ' τάξης του Λυκείου στα απολυτήρια διαγωνίσματά τους έχει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η πρόταση αναμένεται να γίνει δεκτή ώστε να απελευθερωθεί εξεταστικός χρόνος για τους μαθητές της Γ' τάξης του Λυκείου, που πέρυσι εξετάστηκαν σε όλα τα μαθήματα για να πάρουν το απολυτήριό τους, αλλά και διδακτικός χρόνος για τους μαθητές της Α' και της Β' τάξης του Λυκείου που θα αρχίσουν απολυτήριες εξετάσεις ένα δεκαήμερο αργότερα.

Η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Αγγελική Φωτεινού, συντάχτηκε με την πρόταση λέγοντας ότι θα συμβάλλει στην αύξηση των ωρών διδασκαλίας ενώ παράλληλα θα αποφορτίσει τους μαθητές που ετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Σύμφωνα με την εισήγηση, επίκειται για τους μαθητές της Γ' τάξης των ημερησίων Γενικών Λυκείων και της Δ' τάξης του εσπερινού Γενικού Λυκείου, στις απολυτήριες εξετάσεις να εξεταστούν μόνο στα μαθήματα: Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Μαθηματικά,  Ιστορία και Βιολογία.  Ο βαθμός του απολυτηρίου σε αυτά τα μαθήματα αποτελεί τον μέσο όρο τριών βαθμών, αυτών του 1ου τετραμήνου, του 2ου τετραμήνου και της απολυτήριας εξέτασης. Στα υπόλοιπα μαθήματα της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων, πλην της Φυσικής Αγωγής, προβλέπεται υποχρεωτικό ωριαίο διαγώνισμα και στο 1ο και στο 2ο τετράμηνο. Ο βαθμός του απολυτηρίου σε αυτά τα μαθήματα αποτελεί τον μέσο όρο δύο βαθμών, αυτών του 1ου και του 2ου τετραμήνου.

 

papastratos300x250