Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Ισραήλ - Ιωάννινα, μια πτήση δρόμος
Ισραήλ - Ιωάννινα, μια πτήση δρόμος Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 13:34

israil ioannina8 11 17

Κοντά σε συμφωνία με μεγάλη τουριστική εταιρία, η οποία επιθυμεί να ενταχτεί στο καλεντάρι της για το 2018, το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων

Στα Γιάννενα, με την πολυπολιτισμική ταυτότητα, συνυπήρχαν κατά το παρελθόν ειρηνικά ορθόδοξοι, Εβραίοι και μουσουλμάνοι και είναι αυτό το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της πόλης, που εκμεταλλεύεται ο Δήμος Ιωαννιτών, αυξάνοντας τους επισκέπτες του Ισραήλ στην περιοχή μας, μέσω αέρος.

Η πολυπόθητη αυτή «αγορά», είναι πλέον πολύ κοντά στα Γιάννενα, μετά την Apollo και τις πτήσεις που ήδη ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν από τη Σκανδιναβία.

Η επίλυση του προβλήματος με τις δεξαμενές καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων αλλά κυρίως η συστηματική δουλειά που έχει γίνει από τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια Ηπείρου, την Ένωση Ξενοδόχων και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων για την προβολή του προορισμού «Ιωάννινα» φέρνουν συνεχώς θετικά νέα για τον τουρισμό.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, είχε το πρωί της Τρίτης συνάντηση με την εκπρόσωπο της εταιρίας ARKIA, Orly Peleu-Mizrachi, η οποία μετέφερε την πρόθεσή της να ενταχτεί στο καλεντάρι των πτήσεών της για το 2018 το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Η ΑRKIA είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες τουρισμού στο Ισραήλ, καθώς εκτός από τουριστικό γραφείο διαθέτει και αεροπορική εταιρία.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπό της δε, το ενδιαφέρον της για τα Γιάννενα δεν περιορίζεται μόνο σε πτήσεις που αφορούν πακέτα διακοπών αλλά και στην καθιέρωση προγραμματισμένων πτήσεων από την πόλη μας στο Ισραήλ, πιθανά σε εβδομαδιαία βάση.

Η κα Peleu-Mizrachi τόνισε στο Δήμαρχο ότι η εταιρία της θεωρεί το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων ως έναν ανερχόμενο προορισμό, λόγω της γεωγραφικής του θέσης η οποία καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο της Ηπείρου που τα αεροδρόμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν.

Παράλληλα, επισήμανε πως μέχρι τον Φεβρουάριο, αναμένεται μια σειρά αποστολών από το Ισραήλ προκείμενου να γίνουν συζητήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής με σκοπό να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για τον αριθμό αλλά και το είδος των πτήσεων.

Μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία της οι συζητήσεις να έχουν ευοδωθεί πριν την έκθεση Τουρισμού που θα διοργανωθεί μέσα στον ερχόμενο Φεβρουάριο, ώστε να γίνουν εκεί οι επίσημες ανακοινώσεις παρουσία αντιπροσωπείας του Δήμου Ιωαννιτών κι άλλων φορέων της περιοχής.

Στόχος να γίνει ο τουριστικός προορισμός «Ιωάννινα», πιο ελκυστικός

Μετά το τέλος της συνάντησης στην οποία μετείχαν ακόμα ο αντιδήμαρχος, Νίκος Γκόλας, ο ειδικός συνεργάτης σε θέματα τουρισμού του Δημάρχου, Στέφανος Ζέρβας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, Κώστας Βλάχος και ο υπεύθυνος στρατηγικής ανάπτυξης, Σαμ Κουδούνης, ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων: «Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί, με στόχο να καταφέρουμε να διεισδύσουμε στις σημαντικότερες τουριστικές αγορές του εξωτερικού. Να προωθήσουμε αυτό το πραγματικά ξεχωριστό και ποιοτικό προϊόν που διαθέτουμε στην περιοχή μας, ένα προϊόν που συνδυάζει, λίμνη, βουνό και θάλασσα, συναρπαστικές δραστηριότητες στη φύση, αναψυχή, διασκέδαση, σημαντική πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά και υψηλού σύγχρονου επιπέδου υποδομές σε καταλύματα και υπηρεσίες. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το ενδιαφέρον που δείχνουν αεροπορικές εταιρίες του εξωτερικού για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων γιατί αυτό αποδεικνύει πως ο αγώνας που κάναμε για την πλήρη αναβάθμισή του έγινε γιατί πραγματικά υπάρχουν προοπτικές αξιοποίησης που θα φέρουν ανάπτυξη για τον τόπο».

Από τη μεριά του ο κ. Γκόλας τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι ο τουριστικός προορισμός «Ιωάννινα» να γίνει πιο ελκυστικός και να εξασφαλιστεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην περιοχή μας, ενώ υπογράμμισε πως το Ισραήλ ήταν και είναι μια αγορά - στόχος για τα Γιάννενα η οποία για να «ανοίξει» προηγήθηκε ένα συστηματικό πλάνο προβολής της πόλης μας αλλά και στοχευμένες παρεμβάσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικά τους επαγγελματίες του τουρισμού για την προώθηση των δυνατοτήτων που έχει να προσφέρει στους επισκέπτες σε πολλά επίπεδα όπως ο πολιτισμός, ο εναλλακτικός τουρισμός, οι χειμερινές διακοπές στα βουνά και φυσικά οι καλοκαιρινές στα παράλια της Ηπείρου.

 

papastratos300x250