Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Ίδρυση 4ου 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου στην Ανατολή
Ίδρυση 4ου 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου στην Ανατολή Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 13:01

tsili voula8 11 17

Προτεραιότητα στην κάλυψη αναγκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Προτεραιότητα στην κάλυψη αναγκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δόθηκε όσον αφορά στην ίδρυση του 4ου 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου στην Ανατολή.

Η εισήγηση της Επιτροπής Παιδείας εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του, ωστόσο η πρόταση συνέπεσε με την αντίστοιχη λειτουργίας βρεφονηπιακού σταθμού στον ίδιο χώρο από τον ΟΚΠΑΠΑ.

Όπως τόνισε η πρόεδρος της Δ.Ε Παιδείας, δημοτική σύμβουλος κα Τσίλη «Και οι δύο προτάσεις είναι λογικές, τεκμηριωμένες και μεταξύ τους αντικρουόμενες όμως προέχει να βρούμε λύση για τις αυξημένες ανάγκες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση», σημείωσε χαρακτηριστικά η καΤσίλη που εξήγησε ότι στο συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα μπορεί να λειτουργήσει ένα δημοτικό σχολείο με δυναμικό έως 150 μαθητές.

«Επειδή και στο παρελθόν το υπουργείο δεν ενέκρινε προτάσεις για την ίδρυση ενός νέου σχολείου στην Ανατολή, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, προτείνουμε πλέον την ίδρυσή του σε υφιστάμενο σχολικό συγκρότημα και μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν τη μεταστέγασή του σε νέο σχολικό συγκρότημα που θα ανεγερθεί στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.

Ευελπιστούμε το υπουργείο να δει με θετικό τρόπο την πρόταση, γιατί οι ανάγκες είναι εξαιρετικά αυξημένες στην ευρύτερη περιοχή και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με άλλον τρόπο».

Παράλληλα, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας βρίσκεται σε διαδικασία συζήτησης και εξεύρεσης ενός αντίστοιχου χώρου, για την λειτουργία ενός νέου διδακτηρίου που θα καλύψει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις περιοχές της Νέας Ζωής και των Καρδαμιτσίων.

 

papastratos300x250