Τρίτη, 20/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Η εφορία επιστρέφει… σε λίγους
Η εφορία επιστρέφει… σε λίγους Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 09:00

xrimata8 11 17

Προκαταβολές για όσους έκλεισαν μπλοκάκι ή επιχείρηση

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Και όμως συμβαίνει και αυτό! Η εφορία επιστρέφει σε λίγους χρήματα. Πιο συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Λογιστών-Φοροτεχνικών Παντελής Ζαρβαλιάς, με εγκύκλιο του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, επιστρέφονται χρήματα σε όσους διέκοψαν μέσα στο 2016 τις εργασίες  ατομικής επιχείρησης. Φυσικά πρόσωπα, που έχουν προβεί σε διακοπή εργασιών της ατομικής τους επιχείρησης, το 2016, και δεν υπέβαλαν εκ νέου έναρξη εργασιών μέχρι την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, μπορούν οποτεδήποτε εντός του χρόνου παραγραφής να αξιώσουν με αίτησή τους στην εφορία τη διαγραφή της βεβαιωθείσας προκαταβολής.

Σημειώνεται ότι, ενώ ο φορολογούμενος είχε κλείσει το μπλοκάκι του εντός του 2016, στο εκκαθαριστικό του 2017 βεβαιώθηκε προκαταβολή φόρου εισοδήματος για το τρέχον έτος. Η προκαταβολή ανέρχεται στο 100% του φόρου που βεβαιώνεται για τη χρήση.

Στο μεταξύ, αναφέρθηκε και στο θέμα με τον ΕΦΚΑ αλλά και τις αποδείξεις όπου φαίνεται για ακόμη μια φορά να υπάρχει μια σύγχυση αναφορικά με τις αποδείξεις εισφορών. Ο κ. Ζαρβαλιάς δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες ξεκαθαρίζοντας ότι αναμένουν επίσημες ανακοινώσεις για το τι θα ισχύσει.

 

papastratos300x250