Τετάρτη, 21/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Μ. ΕΛΙΣΑΦ - Αναγκαίος ο εμβολιασμός γιατρών- νοσηλευτών
Μ. ΕΛΙΣΑΦ - Αναγκαίος ο εμβολιασμός γιατρών- νοσηλευτών Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 11:12

emvolio7 11 17

Η αλλαγή του καιρού και η πτώση της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με την πιο συχνή συγκέντρωση πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών, κάνουν πολύ πιο έντονο τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού της γρίπης. Ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής αλλά και διευθυντής της Β Παθολογικής Κλινικής Μωυσής Ελισάφ, μιλώντας στο Itv, αναφέρθηκε στην σημερινή εικόνα λέγοντας ότι ακόμη δεν έχουμε κρούσματα της γρίπης καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν, ειδικά όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Το μεγάλο ζητούμενο κάθε χρονιά, είναι ο εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας, καθώς όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα καταδεικνύουν πως οι άνθρωποι του ΕΣΥ, αποφεύγουν συστηματικά να εμβολιαστούν.

Όπως σημείωσε, ερωτηθείς, ο κ. Ελισάφ, μεγάλος αριθμός γιατρών και νοσηλευτών, αρνούνται να εμβολιαστούν για την γρίπη με ότι αυτό συνεπάγεται αφενός για την υγεία την δική τους και αφετέρου για τους ασθενείς τους στα νοσοκομεία. «Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει σε μια κλινική να νοσήσουν γιατροί και νοσηλευτές. Εγώ έχω κάνει έκκληση στους γιατρούς και τους νοσηλευτές να εμβολιαστούν», είπε ο καθηγητής.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250