Τετάρτη, 21/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Ψηφίζουν για τον αρχηγό της κεντροαριστεράς
Ψηφίζουν για τον αρχηγό της κεντροαριστεράς Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 09:03

kentroaristera7 11 17

Τι δηλώνει ο Μανώλης Καπελλίδης, υπεύθυνος της ΝΟΕ για τα Γιάννενα

Στις κάλπες για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, αναμένεται να προσέλθουν χιλιάδες ψηφοφόροι σε όλη τη χώρα.

Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου από τις 08.00 το πρωί έως 8.00 το βράδυ.

Ο υπεύθυνος της ΝΟΕ Δικηγόρος Εμμανουήλ Καπελλίδης, μιλώντας στο Itv, αναφέρθηκε στην  γενική δοκιμή της ψηφοφορίας που έγινε στις 5 Νοεμβρίου, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την εκλογή  επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα. Υποψήφιοι για την αρχηγία είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Κων/νος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμήνης, Γιάννης Μανιάτης,  Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγούσης, Δημήτρης Τζιώτης.

Όπως ανέφερε, η γενική δοκιμή,  στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία. Άνοιξε το 85% των Εκλογικών Κέντρων σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό, με προσέλευση χειριστών και 4000 περίπου εθελοντών για τη στελέχωση των Εφορευτικών Επιτροπών. «Δοκιμάστηκαν με επιτυχία σενάρια κρίσης. Αν ληφθεί υπ’ όψη ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες  προδιαγραφές ασφαλείας, αρκούσε να ανοίξει το 40% των Εκλογικών Κέντρων για να θεωρηθεί επιτυχής η γενική δοκιμή, η μεγάλη προσέλευση που σημειώθηκε μας γεμίζει  αισιοδοξία για την επιτυχία του εγχειρήματος», αναφέρει ο κ. Καπελλίδης.

Δικαίωμα συμμετοχής/ψήφου στις εκλογές έχουν όσοι είναι γραμμένοι στους  εθνικούς εκλογικούς καταλόγους.  Οι συμμετέχοντες/εκλογείς, μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν και χρειάζεται να φέρουν μαζί τους  το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, ή διαβατήριο, να καταβάλουν εισφορά /δωρεά ύψους τουλάχιστον τριών (3ων ) ευρώ, να υποβάλλουν αίτηση  και να εγγράφονται σε κατάλογο ψηφισάντων.  Για την ανάδειξη του επικεφαλής απαιτείται η συγκέντρωση του 50% +1 των εγκύρων ψηφοδελτίων. Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των εγκύρων ψηφοδελτίων, οι εκλογές θα επαναληφθούν την επόμενη Κυριακή 19 του μήνα τις ίδιες ώρες και στα ίδια εκλογικά τμήματα. Δικαίωμα συμμετοχής στις επαναληπτικές εκλογές έχουν μόνο όσοι ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250