Τρίτη, 20/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος ΚΕΔΕ - Άνοιξε δημόσιο διάλογο για την Αυτοδιοίκηση, ενόψει του συνεδρίου στα Γιάννενα
ΚΕΔΕ - Άνοιξε δημόσιο διάλογο για την Αυτοδιοίκηση, ενόψει του συνεδρίου στα Γιάννενα Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2017 11:37

kede4 11 17

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, άνοιξε από την Πέμπτη και μέχρι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου δημόσιο διάλογο ενόψει του ετήσιου τακτικού συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στα Γιάννενα από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου για όλα τα βασικά ζητήματα που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση α’ βαθμού.

Η ΚΕΔΕ καλεί τους αιρετούς εκπροσώπους αλλά τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να καταθέσουν τις απόψεις τους σε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη για την κατάρτιση των θέσεων που θα τεθούν προς ψήφιση στο συνέδριό της. Ειδικότερα τα θέματα που τίθενται στο δημόσιο διάλογο αφορούν στα οικονομικά των δήμων, την καθιέρωση της απλής αναλογικής για την ανάδειξη των τοπικών αρχών,  τις αλλαγές του Καλλικράτη, την καταστατική θέση των αιρετών, τη διαφάνεια στους δήμους, την τοπική ανάπτυξη και την απασχόληση, την πολιτική για το ανθρώπινο δυναμικό, την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και ζητήματα ασφάλειας.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης σε μήνυμά του τονίζει τα εξής: «Είμαι πεπεισμένος ότι η ανάπτυξη μια αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ της ΚΕΔΕ, των αιρετών καθώς και των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα συμβάλει καθοριστικά αφενός στην ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων που αφορούν τη λειτουργία του θεσμού μας.

Αφετέρου, στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων πολιτικών θέσεων και προτάσεων, που θα επιλύσουν τα προβλήματα αυτά και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των τοπικών μας κοινωνιών. Σου ζητώ λοιπόν να αφιερώσεις λίγα λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σου, για α μας καταθέσεις και τη δική σου γνώμη πάνω στα ζητήματα που μας αφορούν όλους , πάνω από κομματικές ή παραταξιακές αντιπαραθέσεις. Άλλωστε, αυτό που μας ενώνει όλους είναι η αγάπη μας για την Αυτοδιοίκηση και η αποφασιστικότητά μας να ενισχύσουμε το κύρος του θεσμού που υπηρετούμε, προς όφελος των συμπολιτών μας».

 

papastratos300x250