Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός «Το μυστικό του προμαχώνα», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
«Το μυστικό του προμαχώνα», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2017 10:28

promaxonas4 11 17

Κάθε Σάββατο και Κυριακή μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Θεατρική Εταιρία «Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου», σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Το μυστικό του προμαχώνα», σε σκηνοθεσία Μάξιμου Μουμούρη, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας. Η παράσταση, διάρκειας 25’, «ανεβαίνει» στον χώρο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, (ώρες 11:00, 12:00, 16:00, 17:00) έως και το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου. Όπως ανέφερε η κα. Αγνή Δρίτσια, πρόκειται για μία αφήγηση, ένα μονόλογο που μιλάει για την τέχνη του ασημιού και τον έρωτα. Η κινητήριος δύναμη είναι πάντα η αγάπη. Για να μπορέσει να φτιάξει ένα κόσμημα, ένα δώρο, ένα ρεγάλο, που θα προσέφερε στο αγαπημένο πρόσωπο, κι αυτό, ξαφνιασμένο από την ομορφιά, που όμοιά της δε θα είχε δει, θα ευφρανθεί ως τα φύλλα της καρδιάς.

Το αγαπημένο πνεύμα του προμαχώνα ανοίγει στους επισκέπτες την ψυχή του και εξομολογείται τη δική του αιτία που τον εξέλιξε από πολεμιστή και σιδηρουργό σε μεγάλο μάστορα της αργυροτεχνίας.  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλ.: 26510 64065 (καθημερινά 10:00-17:00 εκτός Τρίτης).

Η κα. Δρίμτσια αναφέρθηκε και στις εκπαιδευτικές δράσεις που συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία. Εκατοντάδες παιδάκια περνούν την πόρτα του Μουσείου και έρχονται σε επαφή με την ιστορία. Στην ουσία τα παιδιά γίνονται «κοινωνοί» μιας δράσης που τους ανοίγει ορίζοντες και τα φέρνει πιο κοντά στον πολιτισμό μέσα από την γνώση που λαμβάνουν.

 

papastratos300x250