Τρίτη, 20/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Ο πρόεδρος των οδοντιάτρων, για το κοινωνικό οδοντιατρείο
Ο πρόεδρος των οδοντιάτρων, για το κοινωνικό οδοντιατρείο Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2017 09:23

proedr ododiatroi4 11 17

«Κινηθήκαμε σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος», λέει ο Δ. Κήττας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία αλλά και ο κώδικας δεοντολογίας, κινήθηκε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων στο ζήτημα του Κοινωνικού Οδοντιατρείου που βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας.

 Ο πρόεδρος, Δημήτρης Κήττας, αναφερόμενος στο θέμα, ξεκαθάρισε ότι από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό του ΟΚΠΑΠΑ θέλοντας να βοηθήσουν την όλη προσπάθεια. «Εμείς, εξ΄ αρχής, σταθήκαμε στο πλευρό της διοίκησης του ΟΚΠΑΠΑ και μάλιστα ανταποκριθήκαμε σε όσα μας ζητήθηκαν από πλευράς του εξοπλισμού του οδοντιατρείου, δεδομένου ότι μας ζήτησαν να τους πούμε τι προμήθειες θα έπρεπε να κάνουν για να λειτουργήσει η δομή. Ωστόσο, ο Σύλλογος ακολούθησε την νόμιμη διαδικασία αναφορικά με την αδειοδότηση. Δυστυχώς, δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για να λειτουργήσει η δομή» λέει ο κ. Κήττας.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι από πλευράς δεοντολογίας, οι οδοντίατροι δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε μειοδοτικό διαγωνισμό: «Αντίκειται στην δεοντολογία», καταλήγει.

Όσο για τις ανάγκες των πολιτών που δεν μπορούν να απευθυνθούν σε ιδιώτη; «Σε επικοινωνία που είχαμε με τους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων της πόλης μας, μας ενημέρωσαν ότι μπορούν να απευθυνθούν στα δυο νοσηλευτικά ιδρύματα», τόνισε, ευχόμενος να υπάρξει άμεσα λύση μιας και δεν πρόκειται για το κοινωνικό οδοντιατρείο μόνο της πόλης μας αλλά για πολλά οδοντιατρεία σε όλη τη χώρα. 

 

papastratos300x250