Τρίτη, 20/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας - Παρουσία δύο υφυπουργών, η αυριανή έναρξη
2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας - Παρουσία δύο υφυπουργών, η αυριανή έναρξη Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 15:20

melisokomia3 11 17

Παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Πανελλήνιου Συνέδριου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας στα Γιάννενα. Παρών θα είναι και ο υφυπουργός Γιάννης Τσιρώνης που και αυτός αναμένεται να απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο.

Το συνέδριο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου «Αρισταίος», θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο «GRAND SERAI». Την πρώτη ημέρα θα παρουσιαστούν εισηγήσεις σχετικά με επιστημονικά-μελισσοκομικά θέματα και τη δεύτερη ημέρα εισηγήσεις σχετικά με συνδικαλιστικά θέματα.

Ανάμεσα στα Επιστημονικά Θέματα που πρόκειται να αναλυθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου είναι η αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών των μελισσών, οι επιπτώσεις φυτοφαρμάκων και μελισσοφαρμάκων στις μέλισσες, τα προϊόντα κυψέλης (ταυτότητα, ποιότητα, ασφάλεια, νομοθεσία, προώθηση και εμπορία), μελισσοκομική χλωρίδα και επικονίαση, χειρισμοί που βοηθούν στην αύξηση της παραγωγής και τέλος η βασιλοτροφία, βελτίωση και διασφάλιση των τοπικών φυλών μελισσών.

Ο κ. Ποντίκης κάλεσε τους ανθρώπους που ασχολούνται με την μελισσοκομία αλλά και το κοινό να παρακολουθήσει αφενός το συνέδριο και αφετέρου να επισκεφθεί την γιορτή μελιού που και φέτος, γίνεται με επιτυχία και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

Το πρόγραμμα του κ. Κόκκαλη

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, προκειμένου να παρευρεθεί στο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που διεξάγεται στην πόλη μας.

Στο πλαίσιο της παραμονής του, σήμερα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» κ. Δημητρίου και το βράδυ θα παραχωρήσει συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό.

Το Σάββατο, θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών του Πανελλήνιου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250