Τρίτη, 20/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Έμφαση στο κοινωνικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας
Έμφαση στο κοινωνικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 14:09

emfasi nea3 11 17

Σε θερμό κλίμα, η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη – Αλ. Καχριμάνη – Ο Πρόεδρος του κόμματος, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, που προχωρούν με γοργούς ρυθμούς

Έμφαση στο κοινωνικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε και την επομένη της ομιλίας του στο προσυνέδριο της ΝΔ στα Ιωάννινα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης , ο οποίος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, ενώ πραγματοποίησε και περιοδεία στο Νομό Θεσπρωτίας.

Η συνάντηση στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών και άλλων συμβούλων της περιφερειακής αρχής, έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, στέλνοντας έμμεσο μήνυμα σε όλους όσοι αμφισβητούν τον Αλέξανδρο Καχριμάνη και την μελλοντική επιλογή της Ν.Δ για τη στήριξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε χαρούμενος, για την ανταπόκριση της ομιλίας του, το προηγούμενο βράδυ, «διότι επιμένουμε πάρα πολύ στο κοινωνικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στο ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε και πρόσθεσε: «Οι προτάσεις που καταθέσαμε είναι τεκμηριωμένες, κοστολογημένες και κυρίως είναι προτάσεις κοινής λογικής. Και η κοινή λογική φοβάμαι ότι συχνά λείπει από την πολιτική και σίγουρα λείπει από τους κυβερνώντες, οι οποίοι, με πολύ μεγάλη άνεση, ταλαιπωρούν τους πιο αδύναμους.

Παράδειγμα το τι έχει γίνει με το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην Αθήνα. Είναι ένα μνημείο αποτυχίας και τολμώ να πω και αναλγησίας απέναντι σε ανθρώπους οι οποίοι στέκονται στις ουρές για πάρα πολλές ώρες. Ένας Υπουργός ο οποίος είναι παντελώς αδύναμος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Και βέβαια μια Κυβέρνηση στην οποία κανείς δεν αναλαμβάνει καμία πολιτική ευθύνη.

Αλλά, τα αφήνουμε αυτά στην άκρη, γιατί ήρθαμε να συζητήσουμε τα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια και την Ήπειρο».

Ακολούθησε μία σύντομη και περιεκτική ενημέρωση για τα ζητήματα που «τρέχει» η Περιφέρεια Ηπείρου από τον Αλ. Καχριμάνη με ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα, στα προϊόντα ΠΟΠ, όπως η φέτα, στο εργοστάσιο απορριμμάτων που θα είναι έτοιμο σε 12 μήνες, αλλά και στις προοπτικές που διανοίγονται για την Ήπειρο και την ανάπτυξή της μέσα από την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Μητσοτάκης, πήρε μαζί τους, τις τοπικές εφημερίδες, για να τις μελετήσει στη διάρκεια της ημέρας.

Συνάντηση με κτηνοτρόφους, στην Κορύτιανη

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης, μετέβει στο Νομό Θεσπρωτίας, όπου ξεκινώντας την περιοδεία του, συναντήθηκε με κτηνοτρόφους στην Κορύτιανη. Στη συζήτηση που είχαν οι κτηνοτρόφοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκτροφή, στην μεταποίηση και την πώληση του κρέατος και του γάλατος, αλλά και τις προοπτικές που έχει ο κλάδος. Αναφέρθηκαν, επίσης, στο θέμα των εισαγωγών, προτείνοντας να μην μπαίνουν στη διεπαγγελματική τους ένωση όσοι εισάγουν γάλα από το εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέγραψε τα αιτήματα των κτηνοτρόφων και υπογράμμισε πως χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική οργάνωση στους συνεταιρισμούς σε σχέση με το παρελθόν, προοπτική που βρήκε απολύτως σύμφωνους τους παριστάμενους.

Στη συζήτηση που είχε με τους κτηνοτρόφους θυμήθηκε, μάλιστα, ότι στα βουνά της περιοχής, είχε πολεμήσει ο παππούς του, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως επικεφαλής του σώματος Κρητών εθελοντών και ανέφερε ότι έχει ακόμη τα γράμματα που έστελνε τότε από το μέτωπο.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και είδε τα εντυπωσιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο καινούργιο τμήμα του λιμανιού της πόλης που συνδέει την Ήπειρο με τα νησιά του Ιονίου και την Ιταλία.

Εκεί, ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών της Γ’ φάσης, από τον πρόεδρο του ΟΛΗΓ Ανδρέα Νταή και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο της Γ’ φάσης βρίσκεται αρκετά μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2018. Ένα μικρό έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ περίπου απομένει επίσης για την ολοκλήρωση της Β’ φάσης των εργασιών.

Ο κ. Νταής τόνισε πως με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού έχει αλλάξει η εικόνα αναφορικά με την κίνηση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με διαρκώς αυξητική τάση στην διέλευση Ι.Χ και φορτηγών.

Σε ετήσια βάση το λιμάνι της Ηγουμενίτσας εξυπηρετεί 300.000 Ι.Χ. και 170.000 φορτηγά, αριθμοί που αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο το 2018.

Ο κ. Νταής ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη και για την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη δημιουργία μίας εφοδιαστικής αλυσίδας μεταξύ λιμανιών από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Ιταλία, στο πλαίσιο της οποίας σήμερα πραγματοποιείται στην Ηγουμενίτσα μία τεχνική συνάντηση των εταίρων.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο λιμάνι ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός προς την κατεύθυνση των σύγχρονων ευρωπαϊκών προκλήσεων και προοπτικών.

«Χαίρομαι που υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός, γιατί σ’ αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και ο δικός μας σκοπός, να αξιοποιήσουμε προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσκεψη σε ειδικό σχολείο

Μετά την ενημέρωσή του, ο κ. Μητσοτάκης χωρίς κάμερες και δημοσιογράφους, επισκέφθηκε 15 παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Σχολείο τους στην Ηγουμενίτσα. Συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, οι οποίοι του επισήμαναν ότι το πιο βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά είναι η συνεχής αλλαγή δασκάλων. Το σχολείο, ανέφεραν, χρηματοδοτείται μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που έχουν διάρκεια ένα οκτάμηνο, με αποτέλεσμα, κάθε χρόνο, τα συγκεκριμένα παιδιά να αλλάζουν εκπαιδευτικούς, γεγονός που δυσκολεύει βέβαια την πρόοδο τους. «Αυτό θα αλλάξει από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» δεσμεύθηκε ο ίδιος.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο εμπορικό κέντρο της Ηγουμενίτσας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους. Αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος προσωπικά για τη στήριξη όσων έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και απαρίθμησε πολλές από τις δεσμεύσεις που ανέπτυξε αναλυτικά στο 3ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα, όπως την ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και στον χώρο της Υγείας την πρόσληψη νοσηλευτών και την θέσπιση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής του στους κεντρικούς δρόμους της Ηγουμενίτσας, οΠρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  είχε και έναν ιδιαίτερα συγκινητικό διάλογο με μια νέα κοπέλα σε αναπηρικό καροτσάκι, που του ανέφερε ότι έχει σπουδάσει οικονομικά και τον ενημέρωσε για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. «Σας παρακαλώ δείτε τα ζητήματα προσβασιμότητας, κόβουν συνοδούς», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης της απάντησε ότι γνωρίζει πολύ καλά από την μητέρα του τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία και της επισήμανε ότι είναι προτεραιότητα της επόμενης Κυβέρνησης να τα αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο.

Παρουσιάστηκε η πρόταση της Ν.Δ. για την Υγεία

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τον τομέα υγείας και την παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών υπηρεσιών προς όλους αναλύθηκε διεξοδικά πριν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην τρίτη θεματική του προσυνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Epirus Palace.

Η παρουσίαση έγινε από τον τομεάρχη Υγείας, βουλευτή της Ν.Δ. Β. Οικονόμου, τον Ιωάννη Λιάρο, ιδρυτή της ενημερωτικής πύλης για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας karkinaki.gr, την διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας στο νοσοκομείο Γεννηματάς, Ιωάννα Νταβώνη, τον Ιωάννη Γιαννακάκη γιατρό – παθολόγο με εξειδίκευση στην οργάνωση και διοίκηση υπηρεσιών υγείας και την Μαρία Καραγιαννίδου ερευνήτρια πολιτικής υγείας.

 

papastratos300x250