Τετάρτη, 21/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα «Ποτέ την Κυριακή» με κατεβασμένα ρολά
«Ποτέ την Κυριακή» με κατεβασμένα ρολά Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 10:08

kyriaki kleista3 11 17

Αντιδρά στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων κα προχωρά σε συγκέντρωση

Με κατεβασμένα ρολά, «απαντά» ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, στο άνοιγμα των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Μάλιστα, προχωρά και σε συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί μπροστά από την Καμάρα (διασταύρωση Χαρ. Τρικούπη & Μιχ. Αγγέλου), για την περιφρούρηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Σε ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Παρά την εκφρασμένη αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων, σε Πανελλαδικό αλλά και τοπικό επίπεδο, ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές διατηρείται αλλά και επεκτείνεται από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Επιβεβαιώνεται και από την πράξη, ότι η απελευθέρωση των προσφορών και εκπτώσεων αλλά και των ωραρίων εξυπηρετεί τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ δεν έχουμε ακόμη ολοκληρώσει τις χειμερινές παραλαβές υποχρεωνόμαστε να τις εκποιήσουμε. Είναι κι αυτός ένας τρόπος για να βγούμε από την αγορά αφήνοντας το χώρο στις πολυεθνικές με όλες τις δυνατότητες που τους παρέρχονται για να κυριαρχήσουν.

Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που γίνεται προσπάθεια και ασκούνται πιέσεις από αλυσίδες και Σούπερ Μάρκετ, και στην πόλη μας, για περαιτέρω διεύρυνση του ωραρίου, και που η τοπική διοίκηση οι Δήμοι και η Περιφέρεια είναι πρόθυμοι να τους στηρίξουν πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Να εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια σε αυτές τις εξελίξεις, να βάλουμε εμπόδια και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων.

Καλούμε τους συναδέλφους να μη συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση και μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο, τους άλλους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στο εμπόριο να διεκδικήσουμε:

• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας

• Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια, τις προσφορές και τις εκπτώσεις.

Έμπρακτα και την Κυριακή στις 5 του Νοέμβρη ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΧΤΟ όπως πράξαμε και τις προηγούμενες Κυριακές».

Στήριξη από τους συνταξιούχους ΟΑΕΕ

Στο πλευρό του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, στέκεται και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Ιωαννίνων, το οποίο καλεί στη συγκέντρωση της Κυριακής.

« Ο τζίρος της αγοράς θα συρρικνώνεται όλο και περισσότερο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Όσο για τους εργαζόμενους στο εμπόριο θα δημιουργηθούν εργασιακές σχέσεις λάστιχο και συνθήκες γαλέρας και εργασιακού μεσαίωνα.

Δηλώνουμε ότι συμπορευόμαστε με τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους εμπόρους καθώς και με τους εργαζόμενους στο εμπόριο», σημειώνει.

 

papastratos300x250