Τετάρτη, 21/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Έμφαση στους πολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση
Έμφαση στους πολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 10:34

parousia mitsot2 11 17

Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η έναρξη του προσυνεδρίου

Έμφαση στους πολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση επιχείρησε να δώσει η Νέα Δημοκρατία, μέσα από το τρίτο προσυνέδριο του κόμματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα Γιάννενα.

Οι εργασίες, ξεκίνησαν παρουσία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, που παρακολούθησε τις εργασίες και τις εισηγήσεις στις τρεις διαφορετικές μεταξύ τους θεματικές, όπως και πλήθος κόσμου που έδωσε δυναμικό «παρών».

Το προσυνέδριο άνοιξε με τον χαιρετισμό του βουλευτή και πρώην υπουργού Εργασίας Ι. Βρούτση που αναφέρθηκε στην πολιτική στόχευση της Ν.Δ μέσα από τα προσυνέδρια, έτσι ώστε να επικοινωνήσει τις πολιτικές της θέσεις για μείζονα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης εργασίας της Ν.Δ Μ. Σαλμάς ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα «Πολιτικές για τη στήριξη των νέων οικογενειών, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική, αλλά και στις ιδεοληψίες, που χαρακτηρίζουν όπως είπε ακόμη και σήμερα τα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ακόμη σε ένα παραγωγικό πλάνο ανάπτυξης μέσα από την κοινωνική οικονομία και πρώτη μας ευθύνη και υποχρέωση είναι να διορθώσουμε τις παράπλευρες συνέπειες των προβλημάτων που επέφερε η τελευταία διετία στην ελεύθερη οικονομία. Παράλληλα όμως να διαμορφώσουμε και ένα πρόγραμμα σύγκλισης του συνόλου των εισοδημάτων για τις κοινωνικές ομάδες, με συμμαχίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», σημείωσε ο κ. Σαλμάς.

Ακολούθησε η εισήγηση του Πάνου Τσακλόγλου, Καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα τις δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από την εφαρμογή ενός καπιταλιστικού μοντέλου λειτουργίας της οικονομίας, για την στήριξη και διαμόρφωση κοινωνικών πολιτικών προτάσεων.

Έντονο το ενδιαφέρον των πολιτών, για τα μεγάλα ζητήματα

Με την έναρξη των εργασιών, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου, που σχεδίασε η ομάδα προγράμματος του Κόμματος, για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης.

Στο ερωτηματολόγιο συμμετείχαν 14.894 πολίτες, καταθέτοντας τις απόψεις τους. Με βάση τις απαντήσεις τους οι μετέχοντες:

- Θεωρούν εσφαλμένη και αναποτελεσματική την άσκηση κοινωνικής πολιτικής με δανεικά.

- Επισημαίνουν ότι η εξασφάλιση δουλειάς αποτελεί σήμερα τον ουσιαστικότερο κοινωνικό στόχο.

- Προτάσσουν την ανάγκη να υπάρξουν φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση των νέων οικογενειών.

- Απαριθμούν ως κύρια προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε εξοπλισμό και υλικά.

- Οι μεγάλες αναμονές και η εικόνα εγκατάλειψης στα κρατικά νοσοκομεία είναι αυτά που τους ενοχλούν περισσότερο.

- Συμφωνούν ότι το επαγγελματικό μάνατζμεντ στη διοίκηση των νοσοκομείων και οι συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς επιπλέον κόστος για τους πολίτες, είναι οι ενδεδειγμένες πολιτικές που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση των κρατικών νοσοκομείων.

- Επιθυμούν πιο ενεργό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

- Επιλέγουν τα φορολογικά κίνητρα για την επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης ως μια πολιτική που θα μπορούσε να καταστήσει πιο αποτελεσματικό και δίκαιο το ασφαλιστικό σύστημα.

«Η μεγάλη συμμετοχή στο ερωτηματολόγιο για το 3ο Προσυνέδριό μας, που υπενθυμίζεται ότι δεν αποτελεί ασφαλώς επιστημονική δημοσκόπηση, αναδεικνύει εντούτοις το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών για τα θέματα της κοινωνικής αλληλεγγύης, της υγείας και του ασφαλιστικού», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία.

 

papastratos300x250