Τρίτη, 20/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος «Πιάσαμε ταβάνι» στις πυρκαγιές, το φετινό καλοκαίρι
«Πιάσαμε ταβάνι» στις πυρκαγιές, το φετινό καλοκαίρι Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 09:31

pirkagia2 11 17

Εκδηλώθηκαν 608, κατακαίοντας 12.000 στρεμμάτα

«Στάχτη» έγινε έκταση περίπου 12.000 στρεμμάτων, φέτος το καλοκαίρι στην Ήπειρο, εξαιτίας των 608 πυρκαγιών, οι οποίες κατέστησαν «καυτή» την αντιπυρική περίοδο.

Είναι χαρακτηριστική η έκφραση του διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Κων. Σκούπρα, «πιάσαμε ταβάνι».

Το φετινό καλοκαίρι, οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή μας, ήταν πολλές, με τους αρμόδιους, εξετάζοντας τα αίτια, να τις αποδίδουν στην ανθρώπινη αμέλεια και όχι μόνο, καθώς ουκ ολίγες φορές, έγινε λόγος για εμπρησμούς.

Συνολικά καταστράφηκαν 590 στρέμματα δάσους, 3.000 στρέμματα δασικής έκτασης, 6.000 στρέμματα χορτολιβαδικής, 2000 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων.

Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου ενόψει της προετοιμασίας για τους δύσκολους χειμερινούς μήνες.

Ο Περιφερειάρχης και πρόεδρος του Συντονιστικού Αλέξανδρος Καχριμάνης μίλησε ξεκάθαρα για μία χρονιά με πολλούς εμπρησμούς, αλλά και για μία χρονιά που επιτεύχθηκε ένα υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων.

«Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξουν οι τοπικές αρχές είναι, να δημιουργήσουν κάποια δίκτυα που θα βρίσκονται παντού τις δύσκολες ημέρες και θα ενημερώνουν με την πρώτη σπίθα την πυροσβεστική και την πολιτική προστασία. Επηρέασε βέβαια το φετινό καλοκαίρι και η συνεχόμενη ανομβρία για 70 και πλέον ημέρες», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης.

Ιδιαίτερη μνεία στη συνεργασία με την Πυροσβεστική έκανε και ο προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας στην Ήπειρο Δ. Μαυρογιώργος.

«Ταλαιπωρηθήκαμε – ανέφερε- περισσότερο σε σχέση με άλλες χρονιές. Συνεργαστήκαμε όμως, Περιφέρεια, Δήμοι, Πυροσβεστική, Αστυνομία κλπ. και έχουμε καλά αποτελέσματα».

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, ενώ τοποθετήθηκαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ, οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας, ΕΜΑΚ, νοσοκομείων, Ιόνιας Οδού Α.Ε., Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.α.

 

papastratos300x250