Τετάρτη, 21/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα, θα παρουσιάσει από τα Γιάννενα, ο Κυρ. Μητσοτάκης
Λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα, θα παρουσιάσει από τα Γιάννενα, ο Κυρ. Μητσοτάκης Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 13:06

liseis mitsotakis1 11 17

Ξεκινά σήμερα στην πόλη μας, το 3ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας - Διακεκριμένοι ομιλητές θα αναπτύξουν τις προτάσεις τους, στις τρεις διαφορετικές ενότητες

Ξεκινά σήμερα στα Γιάννενα, το 3ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που επικεντρώνεται στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν βρεθεί, κατά τη διάρκεια της κρίσης, σε μεγαλύτερη οικονομική δυσχέρεια και έχει στόχο να καταδείξει πως «η φτώχεια μπορεί να ξεριζωθεί μόνον με δουλειές και όχι με προσωρινά και ψηφοθηρικά επιδόματα».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να εφαρμόσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα πολιτικών που θα μειώσει τη φτώχεια, θα αυξήσει την κοινωνική κινητικότητα και θα διασφαλίσει τις αναγκαίες υπηρεσίες στην Υγεία και την κοινωνική πρόνοια, όπως συμβαίνει σε σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά Κράτη. Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής λειτουργεί, δυστυχώς, σήμερα ως πρόσχημα για την οικοδόμηση ενός νέου πελατειακού Κράτους. Παρά τις σημαντικές προσπάθειες που έγιναν από την Κυβέρνηση Σαμαρά, με την εισαγωγή  του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, την ιατροφαρμακευτική και τη νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφάλιστων, τα προβλήματα σήμερα έχουν γιγαντωθεί. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, αφού υφάρπαξε την ψήφο των συμπολιτών μας που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση, αδιαφόρησε πλήρως για αυτούς, οδηγώντας ακόμη περισσότερους στη φτώχεια».

Η Νέα Δημοκρατία έχει, ήδη, επεξεργαστεί και διαρκώς επικαιροποιεί ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις για όλα τα μείζονα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, της Ασφάλισης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πολλές από τις οποίες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά, στο Προσυνέδριο των Ιωαννίνων.

Διακεκριμένοι ομιλητές θα αναπτύξουν τις προτάσεις τους στις τρεις διαφορετικές ενότητες με έναρξη στις 3.30 το μεσημέρι με τη θεματική για την κοινωνική αλληλεγγύη και μία δεύτερη για την κοινωνική ασφάλιση.

Στις 17.30 θα ξεκινήσει η τρίτη συνεδρία με θέμα τις σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας για όλους ενώ τις εργασίες του προσυνεδρίου θα κλείσει ο κ. Μητσοτάκης με την ομιλία του στις 19.30.

Σε συνέντευξή της στο ITV η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ., Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, σημείωσε ότι «Είναι μία πολιτική επιλογή της Ν.Δ. να δώσει το λόγο σε ανθρώπους που ξέρουν το αντικείμενο και δεν πρόκειται για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα.

Είναι μία ουσιώδης συζήτηση με εξειδικευμένους ομιλητές και με τους πολίτες να παίρνουν το λόγο και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις.

Η Ν.Δ. έχει και χρέος ως πρώτο κόμμα, με μεγάλη διαφορά αυτή τη στιγμή από το ΣΥΡΙΖΑ να συνδιαμορφώσει την κυβερνητική της πρόταση με τους πολίτες, που εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε αυτήν».

Το κοινωνικό πρόσωπο της παράταξης

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας με αφορμή το 3ο Προσυνέδριο, σημείωσε μεταξύ άλλων, «Στο Προσυνέδριο των Ιωαννίνων η ΝΔ θα συνομιλήσει με ειδικούς επιστήμονες, δημόσιους λειτουργούς και φυσικά με τους ίδιους τους πολίτες για τα θέματα που σχετίζονται με την ευρύτερη κοινωνική προστασία.  Θα αναπτυχθεί το πρόγραμμά μας για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και για την στήριξη των νέων οικογενειών. Θα εξειδικευθεί το σχέδιό μας για μια νέα συνταξιοδοτική πολιτική που δεν θα είναι ετοιμόρροπη, αλλά θα βασίζεται σε στέρεες βάσεις και θα έχει μακροπρόθεσμες προοπτικές και, τέλος, θα παρουσιασθούν οι θέσεις της ΝΔ για σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας για όλους.

Με λίγα λόγια, από εδώ, από τα Γιάννενα, η ΝΔ και ο Πρόεδρός της συνομιλώντας με την κοινωνία θα καταστρώσουν το απαραίτητο κοινωνικό πρόσωπο της παράταξης σήμερα και της Πολιτείας αύριο, ώστε πειστικά και αποτελεσματικά να διαφυλάξουμε τα κοινωνικά δικαιώματα των πολλών την ίδια ώρα που η επαναφορά του τόπου σε οικονομική προκοπή θα τα εξασφαλίζει ολοένα και περισσότερο χτυπώντας τη φτώχεια στη ρίζα της με νέες και σταθερές θέσεις εργασίας».

 

papastratos300x250