Τρίτη, 20/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Αμάραντος και Καβάσιλα να αποτελέσουν ιαματικό πάρκο
Αμάραντος και Καβάσιλα να αποτελέσουν ιαματικό πάρκο Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 10:32

iamatiko parko1 11 17

Ερώτηση του Γ. Αμυρά, προς τους υπουργούς Υποδομών και Τουρισμού

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, για την Ήπειρο.

Αυτή τη φορά, με ερώτηση που κατέθεσε την Τρίτη στη Βουλή προς τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, αναδεικνύει τις απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διαθέτει η Ήπειρος και που δυστυχώς εξακολουθούν να μένουν αναξιοποίητες.

Τους καλεί να αναδείξουν, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα οδηγήσουν στην ένταξη του ιαματικού τουρισμού της Ηπείρου στον διεθνή τουριστικό χάρτη και να αποφευχθεί η επαπειλούμενη ερήμωση της ελληνικής υπαίθρου.

Ο κ. Αμυράς καλεί τον κ. Σπίρτζη να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για το οδικό δίκτυο που θα ενώσει τα μοναδικά στο είδος τους ατμόλουτρα Αμάραντου με τις θεραπευτικές ιαματικές πηγές στα Καβάσιλα Κόνιτσας, ώστε να αποτελέσουν ένα ιαματικό πάρκο για ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Ευρώπη.

Ζητά από την κα Κουντουρά να δημιουργήσει ένα περιβάλλον προσέλκυσης νέων επενδυτών σε υπηρεσίες που σχετίζονται με την υγιεινή, το περιβάλλον, τη διατροφή και την άθληση σε συνδυασμό με προγράμματα θεραπείας και αναζωογόνησης στην Ήπειρο. Ταυτόχρονα να υποστηρίξει τις δυνατότητες ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού στην περιοχή ώστε επιτέλους να καθιερωθεί ως προορισμός τεσσάρων εποχών.

 

papastratos300x250