Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Υποτονική η κίνηση στην προμήθεια πετρελαίου
Υποτονική η κίνηση στην προμήθεια πετρελαίου Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 10:08

petrelaio ipotoniki1 11 17

Τι λέει ο αντιπρόεδρος των βενζινοπωλών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Εσείς θα βάλετε πετρέλαιο; Είναι η συνηθισμένη ερώτηση που γίνεται τις τελευταίες μέρες σε πολυκατοικίες αλλά και σε συζητήσεις. Η τιμή του πετρελαίου είναι στα ύψη, ενώ, ευτυχώς, ο καιρός είναι σύμμαχος των καταναλωτών μιας και ακόμη τα περισσότερα νοικοκυριά δεν έχουν βάλει μπροστά το λέβητα!

Ωστόσο, και φέτος η κατάσταση θα είναι δύσκολη μιας και όπως φαίνεται οι καταναλωτές θα προμηθεύονται λίγα λίτρα και πολλές φορές.

Ο αντιπρόεδρος των πρατηριούχων Ιωαννίνων Θανάσης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην σημερινή εικόνα υπογραμμίζοντας πως θα έπρεπε το πετρέλαιο να μην έχει ειδικό φόρο κατανάλωσης και όλοι να μπορούσαν να προμηθευτούν και να ζεσταθούν.

Στο μεταξύ, και φέτος έχουν περικοπές στο επίδομα θέρμανσης…μιας και  από τα 110 εκατ. ευρώ  πάμε στα 55 εκατ. ευρώ, ενώ θεσπίστηκαν πιο αυστηρά  εισοδηματικά και περιουσιακά  κριτήρια. Οι αλλαγές έχουν ως αποτέλεσμα το επίδομα αυτό να το λαμβάνουν λιγότερα νοικοκυριά ή οι δικαιούχοι να λαμβάνουν μικρότερο επίδομα.

Η περικοπή του επιδόματος, που γίνεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά, και θα ισχύσει την παρούσα χειμερινή σεζόν. Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύονται η πρώτη δόση του «κουτσουρεμένου» επιδόματος θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Τότε κάποια νοικοκυριά θα διαπιστώσουν ότι θα χάσουν τελείως το επίδομα ενώ για άλλους το επίδομα θα είναι πολύ μικρότερο.

 

papastratos300x250