Τρίτη, 20/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Αναστάτωση για την κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων
Αναστάτωση για την κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 19:32

tei ipeirouΑναστάτωση επικρατεί στην Ηγουμενίτσα, καθώς όπως αποκαλύπτει δελτίο Τύπου του Δήμου, προβλέπεται κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα.

Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ιωάννη Λώλου, σύσκεψη με θέμα τις προωθούμενες αλλαγές στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην οποία παρέστησαν ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο νεοεκλεγείς Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου Αναστάσιος Τσίνας, η Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων κα Ελευθερία Δογορίτη και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δονάτος Μαρτίνης. 

Ο κ. Πρύτανης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις προωθούμενες αλλαγές (συνένωση ΤΕΙ Ηπείρου και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) οι οποίες προβλέπουν την κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων που εδρεύει στην Ηγουμενίτσας, διαγράφοντας ουσιαστικά την Ηγουμενίτσας από τον Ακαδημαϊκό χάρτη. Αντίμετρο, στην προωθούμενη κατάργηση προτείνεται η λειτουργία δύο τμημάτων επίπεδου «ΙΕΚ». 

Οι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν έντονα σε όσα ακούστηκαν και ζήτησαν άμεσα να αποσυρθεί η πρόταση και να εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας ενός τουλάχιστον Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Ηγουμενίτσα.

Επειδή το θέμα αφορά όλους, ο κ. Δήμαρχος θα καλέσει σε διευρυμένη ανοιχτή σύσκεψη τους φορείς την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.

Β. Γιόγιακας:  «Όχι κατάργηση αλλά αναβάθμιση»

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας, δήλωσε σχετικά: «Η δίκαιη ανάπτυξη που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τα Γιάννενα ξεκίνησε ήδη: προτείνεται η κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα, τη θέση του οποίου θα πάρουν δύο τμήματα τύπου ΙΕΚ. Χωρίς κάποιο σοβαρό ακαδημαϊκό σκεπτικό, αφαιρείται από την Ηγουμενίτσα μια τριτοβάθμια εκπαιδευτική μονάδα, ανταγωνιστική και εξωστρεφής, που έχουν αγκαλιάσει φορείς της τοπικής κοινωνίας μας με συνεργασίες και κοινές δράσεις.

Το Τμήμα της Ηγουμενίτσας είναι από αυτά που οπλίζουν τους νέους μας με γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για να σταθούν σε μια σύγχρονη και απαιτητική αγορά εργασίας.

Ζητώ λοιπόν όχι μόνο να αποσυρθεί άμεσα η πρόταση κατάργησης, αλλά να προχωρήσει η αναβάθμιση του Τμήματος στο πλαίσιο της επικείμενης συγχώνευσης. Τέλος πια με τα πειράματα και τους αυτοσχεδιασμούς!».

 

papastratos300x250