Τρίτη, 20/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Ανοίγει ξανά η δομή προσφύγων στον Κατσικά
Ανοίγει ξανά η δομή προσφύγων στον Κατσικά Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 19:24

siriza me mpalafasΟ Γιάννης Μπαλάφας, επισκέφθηκε την Φιλιππιάδα και την Παιδόπολη «Αγ. Ελένη»

Στα Γιάννενα βρίσκεται ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής  Γιάννης Μπαλάφας προκειμένου να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. Ο υφυπουργός το πρωί της Παρασκευής επισκέφθηκε το Κέντρο Προσφύγων στη Φιλιππιάδα ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε στην Παιδόπολη της Αγίας Ελένης. Εκεί τον περίμεναν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο υπεύθυνος της Δομής Φίλιππας Φίλιος.

Στο επίκεντρο των ερωτήσεων τέθηκε το μεταναστευτικό και η αύξηση των ροών το καλοκαίρι που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Μπροστά σε αυτή την αύξηση των ροών, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επαναλειτουργία κέντρων και μέσα σε αυτά και του Κέντρου του Κατσικά που σύμφωνα με τον κ. Μπαλάφα, το επόμενο διάστημα που δεν θα ξεπερνά τον ένα μήνα, αναμένεται να ξαναλειτουργήσει!

Στον Κατσικά, ήδη γίνονται εργασίες και οι υπεύθυνοι διαβεβαίωσαν τον υφυπουργό ότι θα μπορέσουν να δεχτούν πρόσφυγες στις εγκαταστάσεις που βελτιώνονται. «Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από τους υπευθύνους, η δομή θα ξαναλειτουργήσει σε ένα με ενάμιση μήνα», είπε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν «βιαστικές ενέργειες στην μεταφορά προσφύγων».

Τι γίνεται συνολικά

Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι ο αριθμός των προσφύγων στη χώρα μας κινείται περίπου στις 55.000, λέγοντας ότι οι ροές είναι αυξημένες στα νησιά ειδικά του Βορείου Ανατολικού Αιγαίου.  Ξεκαθάρισε ότι το προσφυγικό ζήτημα δεν είναι ένα απλό ζήτημα που το λύνεις και τελειώνεις ενώ με γλαφυρό τρόπο στάθηκε στο συναισθηματικό κομμάτι, ξεκαθαρίζοντας ότι όσο διαρκεί η κατάσταση αυτή στη Συρία, τόσο άνθρωποι θα μετακινούνται προκειμένου να νιώσουν ασφαλείς. «Όλα γίνονται ξαφνικά. Τώρα, εξαιτίας των τριβών της Τουρκίας με την Γερμανία, την «πληρώνουν» τα νησιά μας», είπε ξεκαθαρίζοντας ότι το «πληρώνουν» δεν συνδέεται με καμία περίπτωση με χρήματα καθώς αυτή προέρχεται από την Ε.Ε.

«Να δούμε τα θετικά»

Ο κ, Μπαλάφας τόνισε ότι από την κατάσταση αυτή, θα πρέπει να δούμε και τα θετικά σημεία αναφέροντας μεταξύ αυτών τα χρήματα που αφήνουν οι πρόσφυγες στις τοπικές κοινωνίες αλλά και άλλες οικονομικές πτυχές. Όσο για τα σύνορα; «Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες δεν θέλουν να μείνουν εδώ. Θέλουν να φύγουν από την χώρα μας με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες. Πρέπει να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση», είπε, λέγοντας ότι η χώρα και στο παρελθόν έχει διαχειριστεί μεγάλο αριθμό που ήρθαν στη χώρα και εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250