Τρίτη, 20/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Προς ολοταχώς, για την Γεωργική Σχολή
Προς ολοταχώς, για την Γεωργική Σχολή Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 19:42

maximos gerasimidisΟ Μητροπολίτης Ιωαννίνων για τη συζήτηση με τον υπουργό Παιδείας

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Για τα θέματα τα οποία συζήτησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ρωτήθηκε ο πρώτος, υπογραμμίζοντας ότι τέθηκε το θέμα της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Βελλάς.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, που από καιρό προωθεί το ζήτημα δημιουργίας Αγροτικής Σχολής στη Βελλά,  ενημέρωσε εκ’ νέου τον υπουργό για το σχέδιο που έχει από την Βαυαρία και έχει πλέον μεταφραστεί και στην ελληνική γλώσσα ενώ ζήτησε να υπάρξει στήριξη και με αποσπάσεις εκπαιδευτικών.

Ο κ. Μάξιμος στάθηκε και στην έκθεση-μελέτη βιωσιμότητας για τις αγροτικές σχολές σε όλη τη χώρα,  που είχαν ζητήσει από τους γερμανούς σε επίσκεψη που είχαν κάνει στο Βερολίνο από κοινού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Η μελέτη υπάρχει στα χέρια του κ. Μάξιμου και αναμένεται να δοθεί και στο υπουργείο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Μητροπολίτης, οι σκέψεις προσανατολίζονται στην δημιουργία δετούς σχολής με επίκεντρο την αγροτοκτηνοτροφία: «Εμείς θα διαθέσουμε τις υποδομές, από το Πανεπιστήμιο ζητούμε το κύρος του, ενώ θα εκπαιδευτούν και εκπαιδευτικοί για το σκοπό αυτό στη Γερμανία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος, που στο επόμενο διάστημα αναμένεται να συναντηθεί εκ’ νέου με όλους τους φορείς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, πέραν όλων των άλλων, στη συνάντηση μεταξύ Τσίπρα και Ιερώνυμου, τέθηκε και το θέμα της καταγραφής της εκκλησιαστικής περιουσίας συζήτησαν. Να θυμίσουμε ότι  με το θέμα της καταγραφής της εκκλησιαστικής περιουσίας ασχολούνται ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και άνθρωποι της Αρχιεπισκοπής.

 

papastratos300x250