Τετάρτη, 21/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Απάντησαν στην… ανάπτυξη, με συνθήματα
Απάντησαν στην… ανάπτυξη, με συνθήματα Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 12:31

ergatiko sinthimata26 10 17

Χωρίς εντάσεις το πανηπειρωτικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο

Με πανηπειρωτικό συλλαλητήριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε χωρίς εντάσεις, υποδέχθηκαν την Τρίτη τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς της κυβέρνησης, σωματεία, εργαζόμενοι και συνδικάτα.

Με σύνθημα «Η ‘ανάπτυξή’ τους τσακίζει τη ζωή μας - Οργάνωση και αγώνας η επιλογή μας» μέλη των Εργατικών Κέντρων Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, εργαζόμενοι, εργατικά σωματεία του Ιδιωτικού αλλά και του Δημοσίου Τομέα, φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, αγροτικοί σύλλογοι και ομοσπονδίες, επιτροπές αγώνα αλλά κι η Ένωση Γονέων συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο και ακολούθως κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο, όπου λάμβανε χώρα το Περιφερειακό Συνέδριο.

Προηγήθηκαν χαιρετισμοί και η κεντρική ομιλία, πριν την οποία, ο Γιώργος Τσίγκος, εκπρόσωπος των φοιτητών από την Επιτροπή Αγώνα των πρωτοετών φοιτητών της εστίας απεύθυνε χαιρετισμό στον οποίο ανάμεσα στα άλλα ανέφερε : «Οι πρωτοετείς φοιτητές, ενώ ξεκινήσαμε εδώ και 3 εβδομάδες τα μαθήματα, ενώ έχουμε κάνει αιτήσεις για δωμάτιο στις εστίες, δεν έχουμε ακόμα τα αποτελέσματα και είτε πληρώνουμε ξενοδοχεία από το υστέρημα των γονιών μας, είτε νοικιάζουμε προσωρινά είτε δεν παρακολουθούμε καθόλου τα μαθήματα γιατί μένουμε στις πόλεις από τις οποίες καταγόμαστε. Η κατάσταση είναι κάθε χρόνο χειρότερη, γιατί όλο και περισσότεροι γονείς μένουν άνεργοι»

Ο Βασίλης Βάσιος, από το ΕΚ Άρτας και πρόεδρος του Σωματείου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Άρτας σημείωσε : «Στο συνέδριο τους δεν πρόκειται να δώσουν τα στοιχεία σε πόσα λαϊκά νοικοκυριά κόβεται καθημερινά το ρεύμα, που στην Άρτα δουλεύουν διπλοβάρδιες για να προλάβουν. Ούτε θα πουν πόσα παιδιά από την Άρτα μετανάστευσαν αναζητώντας δουλειά στο εξωτερικό».

Τέλος, χαιρετισμό απεύθυνε και ο Βαγγέλης Μπέτσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας: «Φτιάχνουν τα νέα τσιφλίκια του 21ου αιώνα. Αυτοί είναι. Πρέπει να τους δώσουμε απάντηση μαζικά. Ενιαία είναι η επίθεση που δεχόμαστε τα φτωχά στρώματα ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση μας. Σήμερα έχουμε όλες τις προϋποθέσεις και ως χώρα και ως λαός για να έχουμε επάρκεια αγροτικών προϊόντων να δουλεύουν οι εργαζόμενοι με πραγματικά ικανοποιητικούς μισθούς και οι αγρότες να μην σκέφτονται το αδιέξοδο που έχουν μπροστά τους, αυτή τη στιγμή».

Στην κεντρική ομιλία η Χρ. Τουλκιαρίδου πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της διοίκησης του ΕΚΙ, τόνισε «Οι εργαζόμενοι της Ηπείρου ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει ανάπτυξη για τον τόπο μας: Σημαίνει η ανεργία να μην ξεκολλά από το 30%. Σημαίνει τα λεγόμενα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας, που ενσωματώνουν τις βασικές κατευθύνσεις της ΕΕ, όχι μόνο να μην αντιμετωπίζουν την ανεργία μας αλλά να  χειροτερεύουν τους όρους δουλειάς. Σημαίνει φαγητό από τα συσσίτια, σημαίνει αιθαλομίχλη από τα τζάκια, σημαίνει παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία. Σημαίνει ξεκληρισμένη αγροτιά και λουκέτα για τους αυτοαπασχολούμενους».

 

papastratos300x250