Τετάρτη, 21/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Π. ΡΗΓΑΣ - Στρατηγικός στόχος η αλλαγή του κοινωνικού μοντέλου
Π. ΡΗΓΑΣ - Στρατηγικός στόχος η αλλαγή του κοινωνικού μοντέλου Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 08:09

rigas25 10 17

Στρατηγικό στόχο, αποτελεί για την κυβέρνηση η αλλαγή του κοινωνικού μοντέλου της χώρας, παράλληλα με την αλλαγή του παραγωγικού.

Το κράτος πρόνοιας δεν μπορεί μόνο να προστατεύει το άτομο από τους κοινωνικούς κινδύνους, αλλά να διασφαλίζει ενεργούς κοινωνικούς ρόλους για όλους τους πολίτες.

Όπως τόνισε από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Ρήγας «Το αναπτυξιακό συνέδριο έχει άμεση σχέση με την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή του κοινωνικού μοντέλου».

Ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα σε πολιτικό επίπεδο, αναφερόμενος σε όσα ο κ. Τσακαλώτος είπε λίγες ώρες πριν για το κλείσιμο της αξιολόγησης, την έξοδο στις αγορές και τη διανομή κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του έτους. Εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ και τον Κυρ. Μητσοτάκη λέγοντας, ότι οι θέσεις της έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το μοντέλο που επιχειρεί να εφαρμόσει σήμερα η κυβέρνηση στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και εν γένει της αγοράς εργασίας.

«Η Ν.Δ εμμένει σε ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο μοντέλο και σχέδιο, που εμφανίζει πλήρως απορρυθμισμένη την αγορά εργασίας, εκτελώντας ουσιαστικά τα συμβόλαια που είχαν συναφθεί στο παρελθόν και τα οποία εφαρμόζονται σήμερα».

Εκεί πάντως που δυσκολεύτηκε να απαντήσει ο κ. Ρήγας ήταν στους λόγους για τους οποίους αναφέρθηκε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητώντας να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι σε αυτά τα μεγάλα ζητήματα, όπως η εργασία και το κοινωνικό κράτος απέναντι στις ακραίες νεοφιλελεύθερος πολιτικές θέσεις και λογικές.

«Δε δικαιούνται να κουνούν το δάχτυλο στο ΣΥΡΙΖΑ όλοι εκείνοι που είχαν την ευθύνη για το ότι η χώρα έφτασε ως εδώ.

 

papastratos300x250