Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Πολιτισμός ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Εορτή της ανακομιδής των τιμίων λειψάνων του Νεομάρτυρος Αγ. Γεωργίου
ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Εορτή της ανακομιδής των τιμίων λειψάνων του Νεομάρτυρος Αγ. Γεωργίου Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 09:08

anakomidi leipsanon20 10 17

Την ανακομιδή των Σεπτών Λειψάνων του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, του εν Ιωαννίνοις αθλήσαντος, Πολιούχου των Ιωαννίνων, γιορτάζει η Εκκλησία, την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου.

Μία ημέρα πριν, την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ανήμερα της εορτής, την Πέμπτη στις 07:00, θα τελεστεί όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου.

Σε ανακοίνωσή της, η Μητρόπολη Ιωαννίνων, αναφέρει «Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας, η Χάρη του Θεού να ‘αποκαλύπτει’ τέτοια διαμάντια του Πνεύματος, ανάλογη δε πρέπει να είναι και η προς τον άγιο τιμή και ευλάβεια όλων μας. Διότι ο δικός μας αϊ Γιώργης, ο συμπολίτης μας, εκείνος που περπάτησε τα ίδια χώματα με εμάς, ενσαρκώνει δια των τιμίων αυτού λειψάνων την προσδοκία της Βασιλείας του Θεού, δίδοντας ψηλαφητή σε όλους μας ελπίδα και βεβαιότητα περί της μελλούσης εν Χριστώ ζωής, δια δε των πολυτίμων αυτού πρεσβειών προς τον Κύριο, αναδεικνύεται καθημερινώς φύλακας, προστάτης και αδελφός μας.

Τον φιλάγιο αυτό πόθο έχοντας στην καρδιά μας, σας καλούμε αγαπητοί αδελφοί να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί, ως πόλη, ως κοινότητα, ως ένα Σώμα, την εορτή της ανακομιδής των τιμίων λειψάνων του αγίου μας, νεομάρτυρος Γεωργίου, στον φερώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό, επί της Πλατείας Πάργης».

 

papastratos300x250