Τετάρτη, 21/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ελλάδα Έρχονται αλλαγές στον ΚΟΚ
Έρχονται αλλαγές στον ΚΟΚ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 09:02

alages kok18 10 17

Τι λέει ο πρόεδρος των Εκπαιδευτών- Σχολών Οδηγών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Αλλαγές έρχονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τα νέα πρόστιμα θα επιβάλλονται ανάλογα με το εισόδημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Εθνική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια θα διαμορφώσει τα εισοδηματικά κριτήρια που θα μπουν στους παραβάτες του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Ο νέος ΚΟΚ, θα προβλέπει μεταξύ άλλων ότι, εάν ένας οδηγός συλληφθεί για δεύτερη φορά να πετά τσιγάρο από το παράθυρο του αυτοκινήτου, θα του αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης και θα καλείται να δώσει εκ νέου εξετάσεις. Κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει, με όλες τις παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς, όπως για παράδειγμα η στάθμευση σε διάβαση αναπήρων. Ο νέος ΚΟΚ, όπως διαφαίνεται θα περιλαμβάνει, τρεις κατηγορίες παραβάσεων: χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας.

Ο πρόεδρος των εκπαιδευτών Σχολών Οδηγών Γιώργος Παπαγεωργίου μιλώντας στο Itv, ξεκαθάρισε ότι το θέμα δεν είναι τα πρόστιμα αλλά η εφαρμογή τους. Έδωσε βαρύτητα στην οδηγική παιδεία την οποία οφείλουμε να αναπτύξουμε όλοι, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να εφαρμόζουμε όλα όσα μαθαίνουμε όταν μαθαίνουμε να οδηγούμε.

Ο κ. Παπαγεωργίου στάθηκε και σε ένα άλλο μεγάλο θέμα: Αυτό της διαγραφής των προστίμων: «Όταν ο κάθε οδηγός ξέρει ότι το πρόστιμο δεν θα επιβληθεί και δεν θα το πληρώσει, δεν τον ενδιαφέρει και η παράβαση που κάνει. Η αλήθεια είναι ότι κάνουμε πολλές παραβάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει πτώση του ενδιαφέροντος για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, ο κ. Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αλλαγή ενώ οι τιμές έχουν διακυμάνσεις ανάλογα με τα μαθήματα που θα κάνει ο υποψήφιος οδηγός.

 

papastratos300x250