Τρίτη, 20/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Έβρεξε σίγουρα λιγότερο, στην Ήπειρο!
Έβρεξε σίγουρα λιγότερο, στην Ήπειρο! Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 12:35

ioannnina13 10 17

Τι λέει ο καθηγητής Αριστείδης Μπαρτζώκας για την ανομβρία

Τα Γιάννενα είναι συνυφασμένα με τη βροχή… Τα ποσοστά βροχής είναι υψηλά ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι όταν ξεκινήσει να βρέχει στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα…ξεχνά να σταματήσει.

Ωστόσο τους τελευταίους μήνες…όλα τα παραπάνω αναιρούνται!

Τα ποσοστά βροχής είναι κατά πολύ μικρότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Σταγόνα βροχής και ανησυχία για την λίμνη αλλά και για τις ορεινές περιοχές όπου μεταφέρθηκε νερό σε υδροφόρες για να ποτιστούν ζώα και καλλιέργειες.

Ο καθηγητής Αριστείδης Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στα στοιχεία που δείχνουν ότι περνούμε μια περίοδο ανομβρίας ενώ η ίδια εικόνα του καιρού αναμένεται να διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες.

Όσο για τις θερμοκρασίες; «Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση τις πρωινές ώρες κυρίως εξαιτίας της ξαστεριάς. Ωστόσο, τις επόμενες μέρες θα αυξηθεί η θερμοκρασία, ειδικά το μεσημέρι», είπε καταλήγοντας.

 

Τα στοιχεία… της βροχής

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υδρολογικού έτους κατά τη διάρκεια του θέρους είχαμε λιγότερες βροχές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι σύμφωνα με τον κ. Μπαρτζώκα από τις 20 Ιουλίου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου είχαμε 50 ημέρες συνεχόμενης ξηρασίας. Εξίσου ενδιαφέρον και το στοιχείο που δείχνει μια μείωση της τάξης του 70% σε ποσοστά βροχής σε σχέση με το προηγούμενο υδρολογικό έτος.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250