Τετάρτη, 21/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Περισσότερα «όπλα», για την προσέλκυση τουριστών
Περισσότερα «όπλα», για την προσέλκυση τουριστών Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 11:00

perissotera opla13 10 17

Τα επόμενα βήματα, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων

Αλλάζει ο χάρτης του τουρισμού στην Ήπειρο, μετά την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού και τις θετικές εξελίξεις στο αεροδρόμιο, κινητοποιώντας τους εμπλεκόμενους φορείς προς την αναζήτηση νέων συνεργασιών με γειτονικές περιοχές εντός και εκτός Ελλάδας.

Φέτος στην Ήπειρο, καταγράφονται διπλάσιες αφίξεις και διανυκτερεύσεις από το μέσο όρο στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι οι στοχευμένες δράσεις της Περιφέρειας στον τομέα του τουρισμού, αποδίδουν καρπούς.

Οι επισκέπτες, έρχονται στην Ήπειρο στοχευμένα. Αναγνωρίζουν το brand name «Ήπειρος» και την επιλέγουν, για το φυσικό της περιβάλλον, τα παγκοσμίου φήμης αρχαία μνημεία και τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα. Με λίγα λόγια, έρχονται για να γνωρίσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειά μας, καθώς το μοντέλο «ήλιος και θάλασσα», έχει πλέον «ξεθωριάσει».

Η πιο φτωχή Περιφέρεια της Ευρώπης, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες Περιφέρεις στον τομέα του τουρισμού, που αποτελεί «καύσιμο» για την ελληνική οικονομία, προσελκύοντας «ποιοτικό» τουρισμό.

Πλέον, στις τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό, οι τοπικοί φορείς που εμπλέκονται με την προώθηση του τουρισμού έχουν στα χέρια τους πολλά περισσότερα «όπλα» στη διάθεσή τους για να πείσουν τους επισκέπτες να προτιμήσουν την Ήπειρο.

Ένας χάρτης που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στην εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων για την προβολή και παρουσίαση των επόμενων βημάτων, προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον και όπως τόνισε ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της Ένωσης Σαμ Κουδούνης ήδη αποτελεί το πιο χρήσιμο «εργαλείο» στο εξωτερικό για την προσέλκυση ακόμη περισσότερων επισκεπτών.

Στα θετικά μηνύματα, που συνεχίστηκαν να καταγράφονται και το 2017, αναφέρθηκε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Στρ. Ιωάννου.

«Το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι μόνο δικό μας, αλλά είναι πρωτίστως αποτέλεσμα των ενεργειών των επαγγελματιών, της δουλειάς που έχουν κάνει σε όλα τα επίπεδα. Φαίνεται, ότι σταθήκαμε όρθιοι στην κρίση και ο διπλασιασμός των αφίξεων δεν είναι κάτι ασήμαντο, ούτε κάτι που οφείλεται απλώς στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα», τόνισε ο κ. Ιωάννου.

Ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα τουρισμού στο Δήμο Ιωαννιτών Ν. Γκόλας από την πλευρά του στάθηκε στα θετικά αποτελέσματα που προκάλεσε η συνεργασία και συνένωση όλων των δυνάμεων της αυτοδιοίκησης και του κλάδου, σημειώνοντας με νόημα, πως ακόμη δεν έχουν αξιοποιηθεί τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου και των Ιωαννίνων.

 

papastratos300x250