Παρασκευή, 20/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Με γοργούς ρυθμούς, προχωρά η κατασκευή του κόμβου Εφύρας
Με γοργούς ρυθμούς, προχωρά η κατασκευή του κόμβου Εφύρας Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 11:24

komvos efyras12 10 17

Επιτόπια αυτοψία από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Λιόντο

Ήταν αναμφίβολα ένα από τα πιο δύσκολα και επικίνδυνα σημεία της πόλης. Ο λόγος για το σημείο όπου διασταυρώνονται τέσσερις δρόμοι με κεντρική οδό την Άρη Βελουχιώτη.

Στο συγκεκριμένο σημείο, βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λιόντος προκειμένου να κάνει επιτόπια αυτοψία στον υπό κατασκευή κόμβο της Εφύρας.  Ο κ. Λιόντος παρακολουθεί το έργο και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι εάν συνεχίσει η καλοκαιρία, ενδέχεται να ολοκληρωθεί και νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο. «Αν έπρεπε να κάνουμε μια τόσο μεγάλη παρέμβαση και να δημιουργήσουμε ένα κυκλικό κόμβο στην πόλη, αυτή θα ήταν στο συγκεκριμένο σημείο. Είμαι σίγουρος ότι μετά το τέλος του έργου η περιοχή δε θα μοιάζει σε τίποτα με αυτό που βιώνουν σήμερα καθημερινά εκατοντάδες συνδημότες μας που μένουν ή περνούν απ’ αυτή. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση σε ένα δρόμο – καρμανιόλα στον οποίο έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία», τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Τι προβλέπεται

Στο κόμβο που θα κατασκευαστεί  προβλέπεται η διεύρυνση του οδοστρώματος με την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών  που αφορούν την αφαίρεση των επιφανειακών φυτικών γαιών, την εκσκαφή των απαραίτητων ορυγμάτων για την εν συνεχεία κατασκευή των απαραίτητών επιχωμάτων που προβλέπονται στη Συγκοινωνιακή μελέτη. Προβλέπονται επίσης έργα διόρθωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των καμπυλών του κόμβου για τη διόρθωση της καμπυλότητας και των περιορισμών που τίθενται λόγω της εγκεκριμένης ζώνης απαλλοτρίωσης. Εξίσου σημαντικό είναι και οι εργασίες για τη διευθέτηση της απορροής των όμβριων υδάτων με την κατασκευή σωληνωτών για την απορροή των όμβριων στην περιοχή του κόμβου με αντίστοιχη κατασκευή φρεατίων υδατοσυλλογής.

Τέλος, προβλέπονται εργασίες για την ασφάλεια οδικής κυκλοφορίας με την κατασκευή νησίδων, πινακίδων σήμανσης , οριζόντια διαγράμμιση, φωτισμός, ενώ θα γίνει και πλακόστρωση πεζοδρομίου πλάτους 1,30 σε όλο το μήκος της οδού από τον κόμβο έως το τέλος επέμβασης προς Περίβλεπτο. Υπάρχει επίσης πρόβλεψη για παρεμβάσεις πρασίνου, ενώ θα κατασκευαστεί και νέο δίκτυο οδοφωτισμού. «Πρόκειται για μια συνολική παρέμβαση που δεν αφορά μόνο στην κατασκευή του κόμβου αλλά περιλαμβάνει μια σειρά έργων για τη συνολική αναδιαμόρφωση της περιοχής. Μάλιστα από ότι διαπίστωσα οι εργασίες προχωράνε με πολύ γοργούς ρυθμούς και είμαι αισιόδοξος ότι, αν βοηθήσει και ο καιρός, θα τελειώσουν νωρίτερα από τους 12 μήνες που προέβλεπε η σύμβαση με τον ανάδοχο», δήλωσε καταλήγοντας  ο αντιδήμαρχος.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250