Παρασκευή, 20/04/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Και μαγνήτης καρδιάς (ΜRI), στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
Και μαγνήτης καρδιάς (ΜRI), στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 12:20

magnitis kardias12 10 17

Το Νοέμβριο η Μονάδα Οξέων Περιστατικών της Ψυχιατρικής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Την άδεια από την αρμόδια αρχή για τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου έλαβε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Ο κ. Τσίκαρης, μιλώντας στα ΜΜΕ, υποστήριξε ότι είναι ένα πολύ σύγχρονο όργανο το οποίο σύντομα αναμένεται να τεθεί στη διάθεση των πολιτών της Ηπείρου και όχι μόνο.

Η δοκιμαστική λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου ολοκληρώθηκε και στις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει κανονικά και θα είναι διαθέσιμο ώστε να μπορούν να κλειστούν ραντεβού. 

Ωστόσο, η είδηση είναι άλλη!  Μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να παραλάβουν και να εγκαταστήσουν το λογισμικό για την μαγνητική τομογραφίας καρδιάς το MRI.  Η μαγνητική τομογραφία “magnetic resonance imaging” ή “MRI” είναι ένας άλλος τρόπος για να πάρει ο γιατρός καθαρές, ευκρινείς εικόνες της καρδιάς και των αγγείων αίματος που την περιβάλλουν και για μετρήσει τη λειτουργία της καρδιάς. Το MRI χρησιμοποιεί μαγνητικά κύματα για να αξιολογήσει, να αναλύσει την καρδιά και τα αγγεία αίματος που συνδέονται με την καρδιά και τους πνεύμονες.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίκαρης έχει γίνει δέσμευση ποσού του προϋπολογισμού για την προμήθεια του λογισμικού: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι τέλος της χρονιάς θα είμαστε έτοιμοι για εγκατάσταση. Επίσης, είχα την διαβεβαίωση ότι πολύ σύντομα θα πιστοποιήσουμε και το ανάλογο προσωπικό ώστε να το θέσουμε στις υπηρεσίες του πολίτη», είπε χαρακτηριστικά.

Έτοιμη η Μονάδα Οξέων Περιστατικών

Μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η Μονάδα Οξέων Περιστατικών στην Ψυχιατρική Κλινική. Ο διοικητής του ΠΓΝΙ αναφέρθηκε σε όλα όσα έπρεπε να γίνουν προκειμένου και από πλευράς προσωπικού αλλά και από πλευράς των μέτρων εντός της Κλινικής. Η λειτουργία της συγκεκριμένης Μονάδας αναμένεται να προσφέρει πολλά. Την είδηση λειτουργίας της Μονάδας, είχε προαναγγείλει ο καθηγητής Ψυχιατρικής Βενετσάνος Μαυρέας μιλώντας πριν από λίγες μέρες στο Itv.

 

papastratos300x250