Παρασκευή, 23/03/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Σε εξέλιξη, σημαντικά έργα για την Πρέβεζα και την Ήπειρο
Σε εξέλιξη, σημαντικά έργα για την Πρέβεζα και την Ήπειρο Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 11:18

simantika erga12 10 17

Ενημερωτική συνάντηση περιφερειακών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου

Για τα ζητήματα που χειρίζεται η Περιφέρεια στην ΠΕ Πρέβεζας και για άλλα στα οποία εμπλέκεται, είτε με προγραμματικές συμβάσεις είτε έχουν διαπεριφερειακό και εθνικό ενδιαφέρον, ενημερώθηκαν περιφερειακοί Σύμβουλοι των παρατάξεων «Ήπειρος Ανατροπής» και της «Συμμαχίας Ηπειρωτών».

Κλιμάκιο, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ενημερωτική επίσκεψη - συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, Στράτο Ιωάννου, στην Πρέβεζα.

Η συζήτηση κάλυψε όλα τα τρέχοντα θέματα και επεκτάθηκε σε ζητήματα προοπτικής της περιοχής και της περιφέρειας, όπως: η πορεία του έργου «Παράκαμψη του αρχαιολογικού πάρκου της Αρχαίας Νικόπολης και νέα είσοδος της πόλης», η χρηματοδότηση της οδικής σύνδεσης της πόλης της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό, μέσω Γέφυρας Καλογήρου και του οδικού τμήματος Μεσοπόταμος – Πάργα της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, η σύνδεση Πρέβεζας με Εγνατία οδό: μελέτη και ωρίμανση του έργου της παραλιακής οδού Πρέβεζα – Μεσοπόταμος και η πορεία της μελέτης Μεσοπόταμος – Παραμυθιά (βασική και εναλλακτική χάραξη) και η εξέλιξη των έργων στον οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία.

Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκαν τα έργα των βιολογικών του παραλιακού μετώπου Βράχου – Λούτσας & Καναλακίου και περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής, το καθεστώς τιμολόγησης των διοδίων της υποθαλάσσιας ζεύξης Πρέβεζας – Ακτίου, η μεταφορά των μαθητών, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, η λειτουργία των Κέντρων Υγείας στην Πρέβεζα, η παραγωγική δραστηριότητα στην ΠΕ Πρέβεζας και οι πρωτοβουλίες υποστήριξης της Περιφέρειας και τέλος η προοπτική εγκατάστασης των στο στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα – το νέο διοικητήριο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι: Ηλίας Γκεσούλης, Γιώργος Ζάψας, Γιώργος Ζιάκας, Δημήτιος Κωνής και Μάκης Χατζηεφραιμίδης «Κοινή είναι η διαπίστωση ότι στην Πρέβεζα υπάρχει ένας προγραμματισμός έργων των οποίων η εξέλιξη θα επηρεάσει τις λειτουργίες της πόλης και της Περιφερειακής Ενότητας, όπως και της Περιφέρειας συνολικότερα».

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι ευχαρίστησαν για την ενημέρωση - συζήτηση τον Στράτο Ιωάννου  και τους συνεργάτες του, καθώς και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Βασίλειο Γιολδάση, που παραβρέθηκε στη σύσκεψη. Δεσμεύτηκαν να επαναλάβουν τη συνάντηση στο μέλλον, καθώς αυτές οι συναντήσεις, ανά περιφερειακή ενότητα, βοηθούν στην επικοινωνία και την ενημέρωση και είναι χρήσιμες για την ανάδειξη των ζητημάτων όλης της περιφέρειας προς όφελος των πολιτών.

 

papastratos300x250