Τετάρτη, 21/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Καύσιμα… τουριστικής απογείωσης
Καύσιμα… τουριστικής απογείωσης Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 14:06

kafsima toy10 10 17

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, αναμένεται να λειτουργήσουν οι φορητές δεξαμενές στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων – Εκτός από την ΕΚΟ, ενδιαφέρον εκδήλωσε και η BP

Το χρονοδιάγραμμα τοποθέτησης των φορητών δεξαμενών καυσίμων, ώστε το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων που τόσα χρόνια παραμένει «καθηλωμένο», να ανοίξει φτερά τουριστικής «απογείωσης», καθορίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από πρωτοβουλία του Ηπειρώτη Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνου Βούρδα.

Με απουσίες, με βασική αυτή του Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό και έλαβε πρόσκληση… καθυστερημένα, οι βουλευτές Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος και Κώστας Τασούλας, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας , ο αντιδήμαρχος, Νίκος Γκόλας, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και εκπρόσωποι της ΕΚΟ, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και έθεσαν επί τάπητος τις λεπτομέρειες της επίλυσης του προβλήματος ανεφοδιασμού των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο, για το οποίο είχε γίνει αναφορά από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Ιόνιας, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ένα μήνα μετά, το «Βασιλεύς Πύρρος» βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όχι μίας εταιρείας, όπως αναμενόταν, αλλά δύο, καθώς εκτός από την ΕΚΟ, κατέθεσε επίσημα το ενδιαφέρον της και η BP.

Το αίτημα, εξετάζει η ΥΠΑ καθώς το νομοθετικό πλαίσιο δεν απαγορεύει την ύπαρξη δύο ή περισσότερων εταιριών στο ίδιο αεροδρόμιο.

Όσο για την EKO, έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ενώ τις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσει και με τις αεροπορικές εταιρίες που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για πτήσεις στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, προκείμενου να εκτιμήσει τον όγκο των καυσίμων που θα απαιτηθούν, σε πρώτη φάση τουλάχιστον.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσει και με τις αεροπορικές εταιρίες που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για πτήσεις στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, προκείμενου να εκτιμήσει τον όγκο των καυσίμων που θα απαιτηθούν, σε πρώτη φάση τουλάχιστον.

Οι φορητές δεξαμενές αναμένεται να λειτουργήσουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ δεν εγκαταλείπεται και το σενάριο λειτουργίας μόνιμων δεξαμενών.

Μετά τα καλά «νέα», μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλεί ενημερωτική επιστολή σε τουριστικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρίες για την επίλυση του θέματος με τον ανεφοδιασμό προκειμένου να κάνουν τον προγραμματισμό τους για τις πτήσεις της νέας χρόνιας.

Χαμόγελα ικανοποίησης

Όπως ήταν φυσικό, τα όσα προέκυψαν από τη χθεσινή σύσκεψη, προκάλεσαν χαμόγελα ικανοποίησης στη Δημοτική Αρχή, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα μαζί με τους βουλευτές, την Περιφέρεια και τους φορείς του τουρισμού, άσκησαν πιέσεις, έκαναν παρεμβάσεις και κινήσεις.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την εξέλιξη αυτή αλλά συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά το ζήτημα της πλήρους αναβάθμισης του αεροδρομίου των Ιωαννίνων. Σήμερα έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα καθώς επιλύεται ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν. Μας δόθηκαν σαφή χρονοδιαγράμματα και εγγυήσεις ότι αυτά θα τηρηθούν και είμαστε εδώ για να παρακολουθήσουμε την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας που κάναμε από κοινού με τους βουλευτές του νομού, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η συνένωση δυνάμεων φέρνει αποτελέσματα», σημείωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος, Νίκος Γκόλας, ανέφερε: «Η σημερινή συνάντηση έρχεται σαν επιστέγασμα των προσπαθειών που κάναμε όλοι φορείς του τόπου μαζί κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κρατήσουμε και για το μέλλον, σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις μας για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου. Από εδώ και πέρα η λύση που δόθηκε στο θέμα του ανεφοδιασμού των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων ουσιαστικά για μας είναι το εφαλτήριο για να προσελκύσουμε κι άλλες αεροπορικές εταιρίες στην πόλη μας. Το επόμενο διάστημα έχουν ήδη προγραμματιστεί συναντήσεις με ορισμένες απ’ αυτές κι ελπίζουμε να υπάρχει ευτυχής κατάληξη».

ΒΙΚΥ ΚΩΣΤΑ

 

papastratos300x250