Κυριακή, 25/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ - «Θα ξαναγίνουμε η μεγάλη προοδευτική παράταξη»
Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ - «Θα ξαναγίνουμε η μεγάλη προοδευτική παράταξη» Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 11:34

maniatis10 10 17

Στα Γιάννενα βρέθηκε την Παρασκευή ο υποψήφιος για το νέο Φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης Μανιάτης, και στα γραφεία της ΠΕΔ Ηπείρου συνάντησε φίλους και πολίτες του χώρου.

Λίγο πριν μιλώντας στα τοπικά μίντια ο κ. Μανιάτης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το νέο εγχείρημα τονίζοντας: «Θα αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό και τη μοίρα της χώρας. Θα ξαναγίνουμε η μεγάλη προοδευτική παράταξη της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα. Η προσπάθεια γίνεται με απόλυτη ενότητα και η παράταξη το επόμενο διάστημα θα είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων, πόλος έλξης των προοδευτικών πολιτών, των πολιτών που αισθάνονται ότι εξαπατήθηκαν πολιτικά από το ΣΥΡΙΖΑ και δε θέλουν να στραφούν στη συντηρητική νεοφιλελεύθερη Ν.Δ.».

Ο κ. Μανιάτης τέλος τονίζοντας ότι στόχος πρέπει να είναι μια Ελλάδα της παραγωγικής ανασυγκρότησης, ισότιμη στην Ε.Ε., ζήτησε από τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εσωτερικές εκλογές, καθώς επιδίωξη του εγχειρήματος είναι η μέγιστη συμμετοχή.

Βλ. Ντόκας

(σε ράστερ)

Σειρά συναντήσεων

Ο κ. Μανιάτης, είχε και μια σειρά συναντήσεων στην περιοχή μας.

Ειδικότερα, συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συνάδελφο του, καθηγητή Γεώργιο Καψάλη, στον οποίο ανέπτυξε στον την πρότασή του για το απελευθερωμένο, το ανεξάρτητο Πανεπιστήμιο και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της χώρας. Επίσης, συζήτησαν το πρόβλημα της μεγάλης καθυστέρησης στην πληρωμή των εκδοτών των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, με ορατό τον κίνδυνο οι φοιτητές να τα στερηθούν, όπως και τις επιθέσεις εις βάρος των ακαδημαϊκών, θέματα που πάνε το Πανεπιστήμιο πίσω.

Η κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνικής πτηνοτροφίας συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο κ. Μανιάτης με το προεδρείο και το Διοικητικό Συμβούλιο του μεγαλύτερου Συνεταιρισμού της χώρας, του πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Πίνδος». Αναλυτικότερα, συζητήθηκαν τα θέματα της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών που έπληξαν το εισόδημα των μελών του Συνεταιρισμού της Πίνδου, όπως άλλωστε και όλων των παραγωγών. Τονίσθηκε, πως τα θέματα της αγοράς και οι ελληνοποιήσεις μαζί με την καθυστέρηση εξόφλησης είναι σημαντικό εμπόδιο για την παραγωγή, ειδικά, μάλιστα, για τα μέλη των Συνεταιρισμών λόγω της αδιαφάνειας στις συναλλαγές το πλήγμα είναι μεγαλύτερο.

Ακολούθως, ο υποψήφιος για την προεδρία του νέου κινήματος της Κεντροαριστεράς, βρέθηκε στην Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η οποία, όπως είπε βασισμένη στους 16.000 συνεταιρισμένους μετόχους της αποτελεί μέσα στην κρίση μια όαση για το Τραπεζικό σύστημα που ταλανίζεται για να βρει το δρόμο του και να δώσει ρευστότητα για να στηρίξει την παραγωγή και την οικονομία. «Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συνεχίζει να δείχνει πώς μέσα από σωστές επιλογές μπορείς να ξεπεράσεις την κρίση και να βοηθήσεις την περιφερειακή ανάπτυξη. Πώς ενώνοντας πολλές μικρές δυνάμεις μπορείς να γίνεις ο μοχλός της ανάπτυξης και να στηρίξεις τους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα, τους μικρομεσαίους και τις επιχειρήσεις και να γίνεις παράδειγμα προς μίμηση», δήλωσε.

Τέλος, επισκέφθηκε και το ΤΕΙ Ηπείρου και συζητώντας με τον Πρύτανη, Ευριπίδη Γλάβα, τον Αντιπρύτανη Αναστάσιο Τσίνα και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μονίμου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ηπείρου, Νίκο Πετρόπουλο, βρέθηκε, όπως είπε «μπροστά σε μια θετική έκπληξη που με έκανε να αισθανθώ χαρούμενος. γιατί η εξωστρέφεια και η αναγνώριση από την κοινωνία της Περιφέρειας της Ηπείρου του έργου του ΤΕΙ είναι κοντά σε αυτό που διακηρύσσω για τη δημιουργική απελευθέρωση των δυνάμεων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας».

 

papastratos300x250