Κυριακή, 25/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος Γ. ΣΤΕΦΟΣ - Αναγκαία η μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων
Γ. ΣΤΕΦΟΣ - Αναγκαία η μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 12:02

stefos10 10 17

Τη συνεργασία Δήμου, Περιφέρειας και σχολείου, απαιτεί η επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων, σύμφωνα με τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφο, ο οποίος το επισκέφτηκε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.

Οι κτιριακές υποδομές του σχολείου είναι τουλάχιστον προβληματικές, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η διδασκαλία τόσο των μουσικών μαθημάτων όσο και των υπολοίπων. Η μεταστέγασή του σε ένα χώρο, που θα επιτρέπει την απρόσκοπτη διδασκαλία και θα εξασφαλίζει την άρτια λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα σε ένα τόσο ιδιαίτερο σχολείο, τονίστηκε από τον βουλευτή, τον διευθυντή Αθανάσιο Τσάνο και το σύλλογο διδασκόντων.

Ο κ. Στέφος συμμερίστηκε την αγωνία και τις θέσεις των εκπαιδευτικών για το κτιριακό πρόβλημα και τόνισε ότι το σχολείο θα έχει τη συνδρομή του -στα πλαίσια της βουλευτικής του ιδιότητας- σε ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Είναι πολύ σημαντικό, τόνισε ο βουλευτής, ένα σχολείο, όπως το μουσικό, που παράγει πολιτισμό και προετοιμάζει τους ανθρώπους εκείνους που θα ηγηθούν του πολιτιστικού μέλλοντος του τόπου μας, να λειτουργεί με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν την άρτια λειτουργία του.

Το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων είναι ένα ιδιαίτερο σχολείο με περίπου 170 μαθητές, όπως πληροφόρησε τον κ. Στέφο ο διευθυντής, οι οποίοι με έμφυτο μουσικό ταλέντο και καλλιτεχνική διάθεση προσέρχονται στο σχολείο ακόμη και από μακρινά σημεία του Νομού.

Στο σχολείο αυτό, λειτουργούν υπό ενιαία διεύθυνση Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου οι μαθητές όλων των τάξεων διδάσκονται κανονικά όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας καθώς και όλα τα προβλεπόμενα μαθήματα μουσικής παιδείας (ομαδικά και ατομικά). Επίσης, το σχολείο προετοιμάζει τους μαθητές της Γ’ Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως γίνεται σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Επιπλέον, λόγω του διευρυμένου ωραρίου, όλοι οι μαθητές σιτίζονται στο σχολείο κάθε μεσημέρι.

 

papastratos300x250