Κυριακή, 25/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - Επόμενος στόχος, το κομμάτι που έμεινε εκτός
ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - Επόμενος στόχος, το κομμάτι που έμεινε εκτός Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 10:04

limana pera10 10 17

Ωφέλιμο για την περιοχή του Περάματος, χαρακτηρίζεται το έργο ανάπλασης στο λιμανάκι, που ολοκληρώθηκε και πριν από λίγες ημέρες έγινε η οριστική παραλαβή.

Φορέας υλοποίησης του έργου ήταν ο ΕΟΤ, όμως λόγω των διαφωνιών που προέκυψαν επί της μελέτης για την «κόκκινη γραμμή» ουσιαστικά εκτελέστηκαν τα 2/3 του αρχικού έργου. Ένα μεγάλο κομμάτι της μελέτης κυρίως στο σημείο που έχει «μέτωπο» στη λίμνη Παμβώτιδα έμεινε εκτός του έργου και αποτελεί έναν από τους επόμενους στόχους του Δήμου Ιωαννιτών, ώστε να ακολουθήσει και αυτό, έστω με ίδιους πόρους την διαδικασία ανάπλασης.

Όπως έχει τονιστεί και στο παρελθόν ο Δήμος Ιωαννιτών προτίθεται να παραχωρήσει το πάρκο αναψυχής στον Οργανισμό Σπηλαίου Περάματος που θα αναλάβει σε πρώτη φάση τη συντήρηση, την καθαριότητα και τη φύλαξη του χώρου.

Η επόμενη όμως φάση είναι αυτή της διερεύνησης της πιθανότητας παραχώρησης της χρήσης σε ιδιώτη, έναντι μηνιαίου ή ετήσιου μισθώματος, που θα αναλάβει τη συντήρηση και φροντίδα του χώρου.

Σε δηλώσεις του, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κ. Γκόγκος, σημείωσε ότι θα εκπονηθεί μία νέα μελέτη, σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία, έτσι ώστε να υλοποιηθούν και τα έργα που έμειναν έξω από το πρώτο στάδιο του έργου.

«Έχουν διορθωθεί μετά από ενστάσεις κάποια από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν, αλλά το 1/3 της έκτασης που επρόκειτο να γίνει η παρέμβαση έχει μείνει εκτός. Θεωρούμε, ότι έτσι κι αλλιώς είναι ένα έργο ωφέλιμο για την περιοχή και φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε και τα υπόλοιπα γήπεδα για την αξιοποίηση της συνολικής έκτασης», κατέληξε ο κ. Γκόγκος.

 

papastratos300x250