Τετάρτη, 21/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Νέα πορεία, για το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης
Νέα πορεία, για το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 15:34

tmima eikastikon6 10 17

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις, για την εισαγωγή των πρώτων 129 φοιτητών

Νέα πορεία ξεκινά το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που στοχεύει στην καλλιέργεια και προαγωγή των εικαστικών τεχνών.

Οι ειδικές εξετάσεις για την εισαγωγή των πρώτων 129 φοιτητών, μετά την ένταξή του στο πρόγραμμα των άλλων Σχολών Καλών Τεχνών, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

Για πρώτη φορά οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν με την ίδια διαδικασία των άλλων Σχολών Καλών Τεχνών και οι 129 επιτυχόντες πρωτοετείς επιλέχθηκαν με την υψηλότερη βαθμολογία από το σύνολο των 430 υποψηφίων.

Στο εργαστήριο του Τμήματος εκτίθενται τα έργα των επιτυχόντων, μεταξύ των οποίων και το εκμαγείο – προτομή του Οδυσσέα, ως ένας συμβολισμός για την Σχολή που βρήκε και αυτή μετά από χρόνια ταλαιπωρίας τη δική της Ιθάκη...

Στο εργαστήριο, βρέθηκε ο Πρύτανηςτου Πανεπιστημίου Γ. Καψάλης που αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη νέα πορεία που ξεκινά να διαγράφει το Τμήμα.

Ο κοσμήτορας της Σχολής Ξενοφών Μπίτσικας, στάθηκε στο επίπεδο και την ποιότητα των έργων, κυρίως όμως στο επόμενο στοίχημα της Σχολής που είναι να κρατήσει τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων.

Αναφορικά τέλος με τις υποδομές του Τμήματος, ο κ. Μπίτσικας τόνισε πως υπάρχει απόλυτη επάρκεια διδακτικού προσωπικού, για να υλοποιηθεί στο ακέραιο το πρόγραμμα σπουδών, ωστόσο τόνισε ότι μεσοπρόθεσμα θα απαιτηθούν περισσότεροι χώροι εργαστηρίων.

 

papastratos300x250