Τετάρτη, 21/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Έρχεται στα Γιάννενα, το τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ
Έρχεται στα Γιάννενα, το τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 12:01

diodia kede6 10 17

«Ναι στην αναλογική χρέωση των διοδίων», από τον Γ. Λώλο

Στα Γιάννενα θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου το τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ. Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Λώλος. Το αίτημα είχε τεθεί από τον κ. Λώλο αλλά και από άλλους μετέχοντες στην ΠΕΔ όπως ο Βασίλης Βλέτσας που είχαν ζητήσει να γίνουν στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα οι εργασίες του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Ο κ. Λώλος πέραν της ανακοίνωσης, ρωτήθηκε και για το θέμα των διοδίων στην Ιόνια αλλά και την Εγνατία Οδό.

Όπως είπε, τώρα πια όλοι οι Ηπειρώτες αντιλαμβάνονται το κόστος της διέλευσης από τους μεγάλους οδικούς άξονες καλώντας τον αρμόδιο υπουργό αφενός να καταργήσει τα διόδια στο Δροσοχώρι και αφετέρου να προχωρήσει στην αναλογική χρέωση για την διέλευση των οχημάτων και από τους δυο αυτοκινητόδρομους έτσι ώστε να πληρώνει ο οδηγός ανάλογα με τη χρήση που κάνει.

Τέλος, στο προσκήνιο και το θέμα των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων που η κυβέρνηση ζητά να πάνε στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ο κ. Λώλος συντάχτηκε με τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να πει τους λόγους για τους οποίους τα ζητά: «Δεν μπορεί από την μια να λένε ότι πάμε καλά στην οικονομία και από την άλλη να ζητούν τα ταμειακά διαθέσιμα. Είναι χρήματα των δημοτών μας. Εάν έχει ανάγκη η χώρα μας να μας το πούνε καθαρά» κατέληξε.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250