Τετάρτη, 21/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - Μήνυμα κατά της αξιολόγησης και υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - Μήνυμα κατά της αξιολόγησης και υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 10:30

ekpaideftikoi6 10 17

Το δικό του μήνυμα κατά της αξιολόγησης, με φόντο την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, όπως έχε οριστεί από την UNESCO, η 5η Οκτωβρίου, έστειλε ο Στέφανος Σίντος.

Όπως σημειώσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου «Ως εκπαιδευτικό κίνημα επιμένουμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα να διεκδικούμε ένα σχολείο που θα συμβάλλει στη χειραφέτηση των υλικών και πνευματικών παραγωγικών δυνάμεων της ανθρωπότητας από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της χειραγώγησης. Ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν, που θα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά στο πλαίσιο της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και θα εξασφαλίζει σε αυτά όλα τα αναγκαία εφόδια για να οικοδομήσουν ένα μέλλον στηριγμένο στην ισότητα, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Εκφράζουμε τη ριζική αντίθεσή μας σε κάθε μορφή αξιολόγησης / χειραγώγησης, που προωθεί τον έλεγχο και την υποταγή των εκπαιδευτικών ώστε να ακολουθούν χωρίς καμία αντίρρηση την εκάστοτε ασκούμενη Κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση, την οικονομική και βαθμολογική τους καθήλωση και τελικά την απόλυση από την εργασία τους.

Αυτό που έχει άμεση ανάγκη σήμερα η εκπαίδευση είναι η γενναία στήριξη και η ουσιαστική αναβάθμισή της από την Πολιτεία, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ανάπτυξης της κοινωνίας και στις μορφωτικές αναζητήσεις των νέων.

Η 5η Οκτωβρίου είναι μια μέρα που θέτει στο επίκεντρο τους Εκπαιδευτικούς, τις ανάγκες και τα προβλήματά τους, τιμώντας το πολύτιμο έργο τους και τον αγώνα που καταβάλλουν για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους μαθητές. Σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία να επισημάνουμε τη μεγάλη σημασία που έχει η εκπαίδευση για την ανάπτυξη και την πρόοδο των λαών, αλλά και το βαρυσήμαντο ρόλο που διαδραματίζουν οι εκπαιδευτικοί για την πραγμάτωσή της».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και ο οργανωτικός γραμματέας του Συλλόγου Τάσος Τόκας και ο αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Φίλιππος Ευαγγέλου, που αναφέρθηκαν κυρίως στα προβλήματα της εκπαίδευσης σε τοπικό επίπεδο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ευαγγέλου στο νομό Ιωαννίνων υπάρχουν 32 παιδιά με αναπηρίες ή προβλήματα ειδικής εκπαίδευσης που δεν έχουν ακόμη παράλληλη στήριξη στα σχολεία.

Επίσης, έκανε λόγο για απαξίωση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αλλά και για υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου.

 

papastratos300x250