Τετάρτη, 21/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Και δεύτερος γιατρός, σε αναστολή καθηκόντων
Και δεύτερος γιατρός, σε αναστολή καθηκόντων Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 14:24

xatzikosta5 10 17

- Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ των «Πρωινών Νέων» για το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

- Σε ένα μήνα η συνεδρίαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ των «Πρωινών Νέων» που δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου και παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Itv, σύμφωνα με το οποίο γιατρός του Νοσοκομείου Χατζηκώστα τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων. 

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Νικολόπουλος, επιβεβαίωσε την πληροφορία ενώ όπως ανέφερε ένας ακόμη γιατρός του ίδιου νοσοκομείου, τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων επίσης με απόφαση του διοικητή Ευάγγελου Καρβούνη.

Ο διοικητής, προχώρησε στην απόφαση να θέσει σε αναστολή καθηκόντων τους δυο γιατρούς που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, λαμβάνοντας υπόψη, το έγγραφο της 6ης ΥΠΕ προς το Νοσοκομείο,  το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ σχετικά με επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με την έκθεση της Γενικής Επιθεωρήτριας της Υπηρεσίας Δαπανών Υγείας φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) και την απόφαση επιβολής σε βάρος των γιατρών προστίμων, τον εσωτερικό οργανισμό του αλλά και τις διατάξεις των νόμων.

Σε βάρος των γιατρών, σύμφωνα με την έκθεση, διαπιστώθηκαν παραβάσεις για ηλεκτρονικές γνωμοδοτήσεις για τη χορήγηση επιθεμάτων και εγκαλούνται για πρόκληση οικονομικής ζημιάς σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα αποφάσισε την αναστολή της άσκησης καθηκόντων των γιατρών σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων που ισχύουν όπου μεταξύ άλλων ορίζεται ότι  «σε κατεπείγουσες περιπτώσεις επιτακτικού δημόσιου συμφέροντος και πριν γνωμοδοτήσει το πειθαρχικό συμβούλιο, μπορεί να επιβληθεί στους υπαλλήλους από το ανώτατο μονοπρόσωπο όργανο διοίκησης του φορέα, όπου υπηρετούν, το μέτρο της αναστολής καθηκόντων».

Υπό διερεύνηση και μια ακόμη περίπτωση στα Γιάννενα

Ο κ. Νικολόπουλος μιλώντας τηλεφωνικά αναφέρθηκε  στην διαδικασία που ακολουθείται από εδώ και στο εξής.

Όπως ανέφερε ακολουθεί, εφόσον τεθεί σχετικό ερώτημα από το Υπουργείο Υγείας,  η συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου.

Στο Πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο συμμετέχουν εκ του νόμου ο πρόεδρος της 6ης ΥΠΕ, 2 διοικητές νοσοκομείων που έχουν οριστεί και οι αναπληρωτές των παραπάνω, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και ο εκλεγμένος εκπρόσωπος των γιατρών του ΕΣΥ.

Ανάλογα με την απόφαση, η υπόθεση οδηγείται στο Δευτεροβάθμιο όργανο οπού εκεί συμμετέχουν μεταξύ άλλων νομικοί εκπρόσωποι και δικαστικοί λειτουργοί.

Ο κ. Νικολόπουλος ερωτηθείς για το κενό που δημιουργείται στη λειτουργία του Νοσοκομείου, ξεκαθάρισε ότι θα βρεθούν λύσεις εφόσον ανακύψει θέμα και κατόπιν αιτήματος της διοίκησης του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

 

papastratos300x250