Κυριακή, 25/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα Η οδική ασφάλεια με… μαρκαδόρους
Η οδική ασφάλεια με… μαρκαδόρους Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 14:18

elas egainia4 10 17

Επίκαιρη όσο ποτέ, η έκθεση ζωγραφική της ΕΛ.ΑΣ., που εγκαινιάστηκε στα Γιάννενα, από την ηγεσία της

Με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στο θέμα της οδικής ασφάλειας για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την καλλιέργεια οδικής παιδείας και συμπεριφοράς από μικρή ηλικία, η πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής εκπαιδευτικού χαρακτήρα «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», κάνει «στάση» στα Γιάννενα.

Περιλαμβάνοντας 214 ζωγραφικές δημιουργίες παιδιών, η έκθεση, που διοργανώνεται από την Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη «Συμμαχία για την Ελλάδα», εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Κων. Τσουβάλα και τον Γενικό Διευθυντή της «Συμμαχίας για την Ελλάδα» Γ. Καλούδη και θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016, μέσα από πρόσκληση της Ελληνικής Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Σώματος, προς τα παιδιά και τους γονείς τους, να στείλουν ηλεκτρονικά ζωγραφιές, με θέμα «Ταξιδεύω με ασφάλεια στις γιορτές - συμβουλές στους γονείς».

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αναφερόμενος στην έκθεση επισήμανε πως «οι μεγάλοι φανήκαμε μικροί, για να αντιμετωπίσουμε τις διαστάσεις του προβλήματος και γι’ αυτό απευθυνθήκαμε στα παιδιά. Είναι μία νέα οπτική προσέγγιση στην οδική ασφάλεια και είναι καλό να αντιληφθούμε, ότι το τροχαίο δε μπορεί και δεν πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Χαιρετισμό ακόμη απηύθυναν η διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου Ηπείρου Μ. Παπαδοπούλου και ο διευθυντής της «Συμμαχίας για την Ελλάδα» Γ. Καλούδης.

Για μία δράση εξωστρέφειας της ΕΛ.ΑΣ έκανε λόγο ο Δημ. Αναγνωστάκης, συνδέοντας την έναρξη της έκθεσης και με τη μεγάλη επιτυχία που κατέγραψε η αστυνομία με την απελευθέρωση του επιχειρηματία Λεμπιδάκη στην Κρήτη.

Η έκθεση

Παιδιά και γονείς καλούνται να επισκεφθούν την έκθεση στα Ιωάννινα, να δουν τις παιδικές αυτές δημιουργίες και να ενημερωθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας, που θα βρίσκονται στο χώρο για να εκπαιδεύσουν τους μικρούς επισκέπτες σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Για τον σκοπό αυτό, θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά.

Επίσης, θα υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος και τα απαραίτητα υλικά ζωγραφικής για να μπορούν τα παιδιά που θα επισκεφθούν την έκθεση να ζωγραφίσουν και αυτά το δικό τους έργο.

Την πρωτοβουλία υποστηρίζει Οργανωτική Επιτροπή από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και ανθρώπους του πολιτισμού και του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίοι επέλεξαν 12 από τις ζωγραφιές, για να κοσμήσουν το θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το επόμενο έτος.

Σχολεία, που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση και παρακολούθηση του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα 26510-65995, 26510-65945, 26510-26582 και στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Η αναδιάρθρωση

Στο περιθώριο του χαιρετισμού του για το χαρακτήρα της έκθεσης, ο κ. Αναγνωστάκης αναφέρθηκε και στην πορεία της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια για ένα νέο πρόσωπο της αστυνομίας, δίπλα στον πολίτη με νέες δομές και υπηρεσίες όπως είναι οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου και η ίδρυση νέων τμημάτων στην περιφέρεια.

Έκανε τέλος ξεχωριστή αναφορά στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που όπως είπε «έχει βαφτίσει το κρέας, ψάρι πολλές φορές για να βοηθήσει την αστυνομία, μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα, να ενισχύσει και να ανανεώσει τα μέσα και τον εξοπλισμό της».

 

papastratos300x250