Κυριακή, 25/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ιωάννινα ΝΟΔΕ - Εκδήλωση για τον αυτισμό, από τον Τομέα Παιδείας
ΝΟΔΕ - Εκδήλωση για τον αυτισμό, από τον Τομέα Παιδείας Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 11:01

aftismos4 10 17

Ένα ακόμη άνοιγμα στην κοινωνία κάνει ο Τομέας Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας και η τομεάρχης Έλενα Σιάση. Αυτή τη φορά, διοργανώνουν μια εκδήλωση προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του αυτισμού και της εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία καθώς θα αναλυθούν και θα παρουσιαστούν πολλές σημαντικές ενότητες που αφορούν τόσο την διαταραχή όσο και τα όσα μπορούν να γίνουν.

Στόχος αυτής της εκδήλωσης - θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου στις 18.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ολυμπίκ, είναι να σπάσει το ταμπού και να γίνει μια ανοικτή συζήτηση που να απευθύνεται σε όλους, μιας και το θέμα μας αφορά όλους!

Ο αυτισμός είναι μία σύνθετη νευροβιολογική διαταραχή που τυπικά διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του ατόμου. Είναι μέρος μίας ομάδας διαταραχών γνωστή ως Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ASD).  Σήμερα, 1 στα 150 άτομα διαγιγνώσκονται με αυτισμό, καθιστώντας τον πιο κοινό από το συνολικό ποσοστό του παιδικού καρκίνου, του διαβήτη και του AIDS.  Ο αυτισμός εμποδίζει  την ικανότητα του ατόμου να επικοινωνεί και να συσχετίζεται με τους άλλους.

Ωστόσο το μεγάλο ζήτημα, πλην της ίδιας της διαταραχής που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γονείς του παιδιού, είναι αυτό του στίγματος… Το πρόβλημα πολλών οικογενειών που έχουν παιδιά με αυτισμό είναι ο περίγυρος και ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουν το θέμα.

«Εμείς, δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε κανέναν φορέα. Θέλουμε να γίνει ένα άνοιγμα για να κατανοήσουμε όλοι μας την ιδιαιτερότητα αυτών των παιδιών και φυσικά το θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών με αυτισμό», ξεκαθαρίζει η κα. Σιάση καλώντας όλους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

 

papastratos300x250