Τρίτη, 20/02/2018


news menu leftnews menu right
Πρωτοσέλιδο Ήπειρος ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017 - Ήχησαν επιτυχώς αυτή τη φορά, οι… σειρήνες και στα Γιάννενα
ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017 - Ήχησαν επιτυχώς αυτή τη φορά, οι… σειρήνες και στα Γιάννενα Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 10:59

seirines4 10 17

«Συναγερμός» σήμανε στις 11 ακριβώς χθες, στα Γιάννενα και σε όλη τη χώρα, καθώς ήχησαν οι σειρήνες πολέμου στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων-2017», όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, η δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού έγινε στις 11 π.μ. για την σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια εξήντα δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

Και στις 11.05, έγινε η λήξη συναγερμού για τη χρονική διάρκεια εξήντα δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, είχε καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα.

Στην πόλη των Ιωαννίνων είναι εγκατεστημένες σύμφωνα με τον Σπυρίδωνα Ντάγκα, εκπρόσωπο της ΤΑΜΣ Παρμενίων 2017, τέσσερις ηλεκτροκίνητες σειρήνες, ενώ στους περιφερειακούς δήμους και στα χωριά υπάρχουν χειροκίνητες σειρήνες και φυσικά οι καμπάνες των εκκλησιών.

Ο κ. Ντάγκας αναφέρθηκε γενικότερα στο σκοπό της άσκησης που είναι ο έλεγχος του συστήματος, ενώ μίλησε και για την αστοχία του συστήματος πριν από ενάμιση περίπου μήνα όταν οι σειρήνες προκάλεσαν μία σχετική αναστάτωση, χωρίς να έχει προγραμματιστεί η ήχησή τους.

 

papastratos300x250